Sist oppdatert: 18.07.2012 17:50

Norge på tvers

BJARNE BERG
 

Søndag kveld fikk vi en telefon med spørsmål om beite og overnatting for noen hester som var på tur.  De hadde hørt om ”Vassfaropplevelser” og håpet at vi kunne ordne med slike ting også.  Like etter kom det 3 spreke jenter på hver sin hest inn på tunet

 

 

De 3 jentene, Kristine Brokke fra Nittedal, Yasmin Vikøren fra Førde og Marte Karlsen fra Bergen, ble installert i gamlestua på Storrustemoen, mens hestene ble sluppet på beite.

 

Turen startet i Nittedal 11. juli og natta før de kom til Hedalen hadde de overnattet i Strømsoddbygda. Derfra kom de gjennom Vidalen.

 

En av hestene, Morten, var litt halt, så det ble en ekstra hviledag i Hedalen både for hester og ryttere.  Tirsdag morgen fortsatte de gjennom Vassfaret og videre mot Hallingdal.

 

 

De skal ri ”Norge på tvers”, eller rettere sagt ”Norge på skrå”. Turen begynte i Nittedal og målet er Førde, der de regner med å være framme om en måneds tid.

 

Jentene forteller at de kjenner hverandre som studenter fra Universitetet i Bergen, men det var under et utvekslingsopphold i Cape Town i Sør-Afrika at ideen om denne ekspedisjonen ble unnfanget.

 

Jentene har GPS slik at det hele tiden er mulig å se hvor de befinner seg. 

 

Du kan følge ekspedisjonen videre på Facebook.