Sist oppdatert: 27.07.2012 20:19

Ildjarntunet selges

ARNE HEIMESTØL
  Etter 10 1/2 års drift har Oddny Lund bestemt seg for å selge Ildjarntunet kurs- og turistsenter. – Etter at Oddvar ble borte, ser jeg at det blir for tøft å drive stedet. Dessuten fyller jeg 67 år, og da er dette også en grunn til å kunne pensjonere seg, sier Oddny.

Ildjarntunet var opprinnelig én av skolene i Hedalen. De to driftige Solveigene, som i 1971 kjøpte den nedlagte Ildjarnstad skole, bygde den ut til turistheimen/ avkoblings- og tilkoblingsenteret Solheimen.

I perioden 1999 til 2001 var stedet eid og drevet av den nordiske misjonsorganisasjonen Areopagos. Det het da Hedalen Pilegrimsgård og ble ledet av Tove Marit og Jon Andreas Hasle. I denne perioden ble det gjennomført en betydelig utbygging og renovering av lokalene med blant annet ny konferansesal.

Sammen med Marit Helene og Per Harald Grøv kjøpte Oddny og Oddvar Lund Hedalen Pilegrimsgård i 2001. I 2006 overtok ekteparet Lund driften.

Ildjarntunet har vært drevet som et kristent, alkoholfritt turistsenter. Det er nå et overnattingssted, kurs- og turistsenter med 28 rom, hybler/leiligheter, konferanseavdeling, resepsjon, spisesal og salonger.


Oddny og Oddvar Lund

– Jeg ser gjerne at stedet blir drevet videre i kristen regi, sier Oddny Lund, – men jeg stiller ikke dette som krav for overtakelse. Oddny håper at Ildjarntunet fortsatt kan bety mye for bygda, menigheten, hyttefolket og andre som  ønsker å bruke det til jubileer, konfirmasjoner, bryllup eller andre samvær. 


Fra konferanseavdelingen


Den 23 mål store eiendommen ligger vakkert til like ved Hedalen stavkirke.

Ildjarntunet kurs- og turistsenter legges nå ut for salg med en prisantydning på 4,9 millioner kroner.