Sist oppdatert: 06.07.2012 20:29

Liker du å fiske?

MARIT STENSRUD
 

Er du en av dem som elsker å stå ved et fjellvann i Hedalsfjellet med fiskestanga , der du håper på å få en sprellende ørret på kroken? Er du klar over at for at denne opplevelsen skal være mulig, er det mange frivillige sammen med styret for Hedalsfjella som tre ganger i året besøker dette vannet for å sikre bestanden av ørret.
 

 

Noen av oss liker ikke å fiske, vi er ikke tålmodige nok, liker ikke å sette mark på kroken eller å ta en eventuell fisk av kroken. Men vi liker en fjelltur, og nesten hvert år helt siden barndommen har vi bidratt til at det er mulig for deg å ta en fisketur.

 

Vår og høst henter vi  vannprøver som skal sendes inn for å sjekke surhetsgraden på vannet. En prøve ved innløpet og en prøve ved utløpet, en lang gåtur for 2 dl vann.  Kommer snøen tidlig, kan det være en tung tur i dypsnø til fjells.

 

Siste helga i august er det utsetting av fiskeyngel. Da møter vi opp ved Nerbyskrysset med stor sekk for å bære den dyrebare børa til fjells. 200-400 fiskeyngel i en lufttett pose med litt vann og surstoff.  Det er viktig at fisken kommer raskest mulig til sitt nye hjemsted.

 

Vi har flere ganger gått for livet (mange fiskeliv) når posen ikke lenger helt holder på lufta og det begynner å bli kritisk for de små. Vi er også godt opplært til hvordan fisken skal settes ut i vatnet for å ha størst sjanse til å overleve, slik at den om noen år kan gi deg en fin fiskeopplevelse.

Nå er det igjen tid for å hente vannprøver,  og det ga en ikkefisker en flott fjelltur.

 

Skitt fiske!