Sist oppdatert: 27.06.2012 07:00

Søraurdøler

OLAV KRISTIAN HUSEBY

I disse dager viser vår kommune seg fra sin beste side. Vi har grønne, skogkledde dalstrøk, der skolebarna kan nyte sin velfortjente sommerferie. Kanskje blir det snart så varmt at vi som er litt eldre og mer frosne, også kan våge oss på en svømmetur i et våre mange fjellvann, og ikke bare nyte stillheten oppe på en fjellknaus langt fra folk.

Sør-Aurdal er et godt sted å bo. Vi har gode skoler, veldrevene helsetilbud og mange fritidsaktiviteter som kan passe til de fleste. Vet du at vår kommune har omtrent 70 lag og foreninger, og at de alle har plass til mange flere? Ikke noe som passer for deg? Da finnes det sikkert noen som ønsker det samme, og i disse tider med god tilgang på medier, som raskt setter deg i kontakt med omverdenen, kan du raskt finne andre med samme interesse og danne et lag.

For førti år siden hadde Sør-Aurdal kommune ca. 4 000 innbyggere. Norge hadde ca. 4 millioner, og hele jordkloden rommet om lag 4 milliarder mennesker. Lett å lære for en førsteklassing. Nå har Norge og verdens befolkning økt sterkt, mens kommunens innbyggertall har sunket til under 3200.

Ett av elementene, som gjør at Sør-Aurdal kommune er et godt sted å bo, er menneskene som bor her. Samholdet og tryggheten i nærmiljøet er noe unikt og godt, men uten mennesker blir dette vanskelig å opprettholde. Vi vet vi har plass til 800 til, og jeg vet at vi sammen kan klare å snu den utviklingen vi har hatt de senere år. Hva med å ”selge” kommunen til alle du treffer, og som kan tenke seg å bo et sted sentralt på Østlandet? Så stille og trygt, men allikevel ganske nær byenes tilbud.

Det finnes jobber i Sør-Aurdal. Kanskje du må lete litt, men mange muligheter finnes for dem som søker. Det finnes boliger i Sør-Aurdal. Kanskje ønsker du å bygge et hus på drømmeplassen, og det er heller ikke så vanskelig, om politikerne lemper litt på noen krav. Det finnes trygghet og samhold i Sør-Aurdal, og det ligger klart for den som ønsker å bo her.

Verv en søraurdøl du også, så kan flere ta del i det gode liv!