Sist oppdatert: 29.05.2012 06:59

Behov for mer skilting?

 

Arne Brådland har vært innom Hedalen, Vassfaret og Vidalen i pinsa. Han har sendt oss følgende tilbakemelding:

 

Alle honnør til hedalen.no og alle aktivitetene i dalen. 2. pinsedag, på vei hjem fra hytta i Valdres, svingte vi innom Hedalen nordfra. Greit skilt til Vassfaret, men da vi kom til bommen, var det stopp.

 

Selv med velvillige øyne og oppvekst i Hedalen kan ingen forstå noe særlig av papirlappene på tavla. For oss utenforstående – komplett uforståelig. At det var blindvei, var en av turens mange overraskelser.

 

På veien tilbake bestemte vi oss for Vidalen. Der fant vi i det minste et par skilt som pekte i riktig retning, i retning Sokna – fant vi ut etter hvert. At bomkassa var tom for konvolutter, var en av turens høydepunker. Ansvarlig for bommen kan sende kontonummer til e-postadressen min med opplysning på størrelsen på veiavgiften, så skal jeg betale den. Innover langs veien var de mye moro, men det var et høvelig skilt rett før Buvasskoia som viste vei til Sokna.
 

Jeg synes det er fint i Vassfaret og omegn. Hedalen er også grom for øyet, men hvorfor går dere systematisk inn for å gjøre det vanskelig for tilreisende? Det er da respektløst. Det er som dere sier: Barer la de tullete bilisten surre rundt på de støvete skogsbilveiene våre. De får klare seg med veiboka (prøv selv), de finner nok fram, om de har flaks. De får bruke noen timer på å studere ruta før de legger ut på ferden.
 

Eller er det kanskje slik at dere helst vil holde den flotte naturen for dere selv?