Sist oppdatert: 29.05.2012 18:44

Vil du bli med på trekant i Vassfaret?
- Hedøler grip muligheten før hallingene gjør det før dere, igjen…!

OLE MARTIN HØGFOSS
Et spørsmål som fra juni 2013 kan bli svært så vanlig, selv i geistlige kretser, er om du vil bli med på trekant i Vassfaret. Dette er nemlig en trekant man ikke skal tenke perverst om, eller heve øyenbrynene for å fordømme!

En trekant er et veletablert og respektert begrep innenfor dørene til Den Norske Turistforenings kontorer i Oslo, og blant turinteresserte fotvandrere i Norge. En trekant i Vassfaret kan bli like populært og sagnomsust som trekanten mellom hyttene i Trollheimen eller Jotunheimen! Jeg tenker selvsagt på den kommende muligheten for å gå opp til Storekrakkoia i Bogen, derfra over Sørbølfjellet til Vassfarkoia på Veneli, så gjennom hjertet av Vassfaret opp til Fønhuskoia ved Strøen.

Ole-Martin Høgfoss og Vassfarets Lilja

Før man tar den avsluttende etappen over Hedalsfjellet tilbake til utgangspunktet og bilen ved Bogbrua eller Aurdalsdammen. En fantastisk fin trekanttur rundt og gjennom Vassfaret på fire dager!

Den kommende trekanten i Vassfaret vil ha potensial til å trekke til seg mange fotturister i åra som kommer, dette åpner for et bedre inntektsgrunnlagt i Hedalen, og gir dere hedøler en ny markedsføringsmulighet rett utenfor døra! Styrken til trekanten er at den binder flott natur – kultur – historie - sagnomsust villmark – bjørn og Mikkjel Fønhus sammen med fottur på en enestående måte! Kun to timers kjøretur fra Oslo-gryta!

Alle gode ting er tre heter det så fint, og tre koier skal det bli. Storekrak har eksistert i mer enn 50 år, Vassfarkoia kom i 2007, men det er Fønhuskoia som fra juni 2013 gjør trekanten mulig! Fint og stemningsfullt er det på alle koiene som eies av Ringerikes Turistforening i Vassfaret – gå en trekanttur så vil du oppleve det!

Så selv om gamle ærverdige stavkirker igjen runder runde år, og Vassfarbamsen spiser ”ulldotter” som BamseMums, så er det Fønhuskoia som åpner dørene til trekanten, og som kommer til å sette dere hedøler på norgeskartet i 2013, og i åra som kommer!

Han hadde nok en liten baktanke han Mikkjel da han kalte Vassfaret for Tredalen i sine bøker! Derfor oppfordrer jeg dere til å gripe sjansen og bli med på trekant i Tredalen!

Ferdigstilling av trekanten krever dugnad! Datoene du skal sette av i kalenderen er:
- Lørdag 9. og søndag 10. juni.
- Lørdag 30. juni og søndag 1. juli.
- Lørdag 25. og søndag 26. august.
- Lørdag 8. og søndag 9. september.

Dugnadene starter klokka ti på Fønhuskoie tomta, og varer til cirka klokka 17. Ta med deg mat, drikke og godt humør!

Om ikke dette er nok, så er det til helgen 1.-3. juni ny Vassfartur med Ringerikes Turistforening, to overnattinger ute, og undertegnede som turleder. Du er hjertelig velkommen til å bli med, enten du er medlem av turistforeningen eller ikke!

Mer informasjon om dugnader og Vassfartur finner du på hjemmesiden til Ringerikes Turistforening.

Tur-, Vassfar-, Fønhuskoie-, og trekanthilsen fra
Ole-Martin Høgfoss
Tannlege MNTF med sans for BamseMums
Leder av byggekomiteen for Fønhuskoia 2010-2013
Turleder i Vassfaret for Ringerikes Turistforening