Sist oppdatert: 31.05.2012 06:49

Valdreshistorier med en smak av Hedalen

CHARLOTTE KULTERUD
 

Som mange kanskje allerede har fått med seg, skal det lanseres en tekstsamling på Lillehammer litteraturfestival i år, kalt ”Valdristorier”. Denne boka er et resultat av en konkurranse blant ungdomsskole – elever som har skrevet tekster løst basert på boka ”Marki Marco” av Terje Torkildsen.
 

Det hele startet med at Terje Torkildsen kom på forfatterbesøk i oktober i høst. På forhånd hadde elevene lest boka ”Marki Marko”. De ble delt inn i grupper på tvers av trinn og skrev tekster med utgangspunkt i ulike hendelser fra boka. Torkildsen veiledet dem underveis. I etterkant har elevene jobbet noe mer med tekstene og sendt disse inn.
 

Etter å ha kommet videre til semifinalen har altså tre av fem tekster fra Hedalen skole kommet med i ”Valdristorier”!
 

Arrangørene av festivalen ønsker svært gjerne at så mange som mulig tar turen til Lillehammer 2. juni, se program for festivalen her.
 

Her kan du lese et utdrag fra teksten ”På Flukt”, skrevet av Maja, Alexander, Magnus, Bjørn Erik og Tommy:
 

Robert og jeg løper nedover plassen. Vi har mange politimenn etter oss. Albert har gjort klart det stjålne flyet, og vår viktigste oppgave er å lede politimennene på villspor. Robert løper inn en sidegate mot en bil han vet alltid står ulåst. Jeg tjuvkobler den så raskt jeg kan med skjelvende hender. Tenk om den ikke starter! Tiden er kort, og presset er stort.

 

Marius, Torjus, Alice og Gøran har skrevet ”Klosterskole”.

 


Tommy, Alexander, Magnus, Maja  (ikke tilstede) og Bjørn Erik (ikke tilstede) har skrevet ”På Flukt”.

 

Hege, Olav , Ola og Guttorm har skrevet ”Urettferdig ulovlig”.