Sist oppdatert: 04.05.2012 06:34

Fagernes musikkorps på 2. plass

ERIK TUVENG
  I helgen deltok Fagernes Musikkorps i Grenland internasjonale brassfestival sammen med 21 andre brassband fra Norge og Danmark.

Etter en hektisk oppkjøringsperiode med en flott konsert i Tingnes kirke torsdag 27. april sammen med Lars Martin Myhre, avsluttet FMK vårsesongen med korpskonkurranse i Skien under kyndig ledelse av dirigent John Philip Hannevik.


Arkivbilde

Konkurransen inneholder et obligatorisk program på fredag bestående av et pliktnummer, en selvvalgt marsj og en selvvalgt hymne, samt selvvalgt program på lørdag.

Under selvvalgt program fremførte FMK blant annet to arrangement av Rohan Sandemo – særlig skrevet til FMK for festivalen.

Urfremføringer er alltid spennende, og dette ble markert med blomsteroverrekkelse til Rohan under konkurransen. Kaja Funder Idstad stod for overrekkelsen etter at hun med sitt flotte kornettspill hadde vært solist på det ene av Rohans arrangement.

Tre korps deltok fra Oppland i festivalen, alle i 3. div. Disse var foruten FMK, Gjøvik Bybrass og Lismarka/Mesnali Brass. Langhus Brass fra Akershus trakk det lengste strået i divisjonen. Fagernes Musikkorps er meget godt fornøyd med å kunne hente hjem 2. plassen i divisjonen til 1. ærespris (over 90 poeng på fremføringene) og ble med dette beste Opplandskorps.

Dette er korpsets beste plassering i konkurransesammenheng på flere år. Endre Nygård (basstrombone) for Gjøvik Bybrass hentet hjem solistprisen i divisjonen.

Dirigent for anledningen, John Philip Hannevik, har på kort tid sørget for stor musikalsk utvikling i FMK og hans bidrag er til stor inspirasjon for korpsets medlemmer og den videre utvikling av så vel korpset selv som brassinteressen i Valdres.

Hedalen musikkorps har fem dyktige representanter i FMK. Guttorm og Ola Øverby, Asle Ivar Klemetsrud, Renate Tuveng og Erik Tuveng. Ola Øverby deltok i tillegg i Elitedivisjonen med Mikrobrasseriet, som var et prosjektkorps satt sammen for anledningen.

Fredag 8. juni kommer FMK til Hedalen, og spiller konsert sammen med Bagn og Begnadalen og Hedalen musikkorps. Nærmere info kommer.