Sist oppdatert: 06.05.2012 06:19

Bekarad'n tok Begnadalen kirke med storm!

LIV BARBRO WEIMODET
 

Lørdag kveld gjestet et mannskor fra Ål vår flotte konsertkirke. Og ikke nok med det, de hadde med seg gjester!

 


 

Medvirkende på konserten var foruten Bekarad'n   også Jens og Stein Nygård, og Johan Sundberg på sang, fele og trekkspill, Tor Ingar Sukke på gitar, Solveig Gran på opplesing og Audun Flaen, orgel.


Bekarad'n, altså ordet, kan oversettes med vær – i hvert fall i Hallingdal. De fleste av herrene er fra Ål, men det sies at to fåreben fra Geilo har sneket seg inn i flokken. Sanggleden og interessen for musikken er viktig for koret.

En Bekar er glad når han synger og prøver å få de som hører på også, i godt humør. De klarte det med undertegnede og sannsynligvis resten av forsamlingen.

Det var mer enn 90 personer i kirken denne lørdagsettermiddagen og hovedtema for konserten var bedehussanger.

Som seg hør og bør i en kirke, startet det hele med orgelmusikk. Det var Audun Flaen som trakterte orgelet ”Allegro maestro a vivace og ”Andante tranquillo”. (F. Mendelsson-Bartholdy)
 

Deretter fremførte Solveig Gran dikt før Tor Ingar Sukke spilte ”Cavatina” på gitar med et fantastisk fingerspill. Vi skulle gjerne hørt mer fra den kanten!
 

Sunberg og Nygårds trio hadde deretter tre innsla, bl.a ”Min moders bibel”.

Deretter var det Bekarad'n  med hele fem innslag hvor jeg spesielt vil trekke frem "Never leave me alone", arrangert av Flaen og med Nils Håkon Tveito som solist.


Solveig Gran fremførte to nye dikt med god innlevelse før Sundberg og Nygårds trio sang bl.a ”Løftene kan ikke svikte”.
Solist Johan Sundberg hadde lang ledning på mikrofonen sin og kom helt ned i salen og sang mellom benkeradene. Det var antydning til oppfølging på sangen fra benkeradene, og følelsen av bedehusstemning var absolutt til stede.
 

Konserten ble avsluttet med Bekarad'n  som igjen hadde fem sanger. Denne gang vil jeg trekke frem ”Gospel Medley” og ”Den hellige stad” sistnevnte med solist Nils Håkon Tveito. Den karen har en fantastisk flott stemme!

 

Alle fikk ros – og noen fikk roser: Audun Flaen som er dirigent og organist samt gjestene. Koret ønsket ikke å ta inngangspenger, men håpet at de som ville, ga en skjerv til Kirkens Nødhjelp ved utgangen. Og publikum var nok fornøyde over kvelden, for det kom inn kr 5910,-

 

Bekarad'n  motto: – Hvis bare de fuglene som synger best synger, ville det bli stille i skogen om våren.

 

Jeg tror det må være en oppfordring til alle som er glad i å synge om å være med i et kor – der får du gruppefølelse, sangglede og mye moro.

 

Tusen takk for en fing opplevelse som var god for både hjerte og sjel!

 

 

 

 

Bekarad'n har egen hjemmeside: http://bekarweb.no/