Sist oppdatert: 15.03.2012 14:28

Hovedlandsrenn for 12-14 åringer i hopp og kombinert

KAI HOLMEN
 

Solan Gundersen vinterleker (hovedlandsrenn for 12-14 åringer) ble sist helg arrangert for 14. gang i Alvdal. Forrige år hadde Hedalen IL fem deltagere, men i år var det kun Lars Martin Grøv som deltok. Blant annet måtte Halvor Grønhaug stå over p.g.a. skade.

 

Lars Martin, som denne sesongen har trent sammen med Flying Team Vikersund, deltok i alle øvelser i Alvdal - kombinert, hopp individuelt og hopp lag.


Kombinertøvelsen startet med hopprenn på fredag hvor Lars Martin var uheldig og falt fra en god plassering. Han endte til slutt på 17. plass etter langrennet i denne øvelsen. Lørdag var det spesialhopp individuell konkurranse. Her fikk han en 13. plass av totalt 40 hoppere i 13. års klassen. En godt fornøyd hopper fikk dermed plass på Oppland sitt 4. lag i lagkonkurransen på søndag.

 

I laghopp er det en 12-åring, en 13-åring og en 14-åring som danner lag. Det er lagets totale resultat som teller til slutt, men det beregnes også individuelle poengsummer på hver enkelt hopper. I lagkonkurransen klaffet det virkelig for Lars Martin, med to gode hopp henholdsvis 4. og 7. beste lengde i omgangene, hadde han individuelt 5. beste poengsum blant 13 åringene.

Dessverre for laget falt eldstemann i sitt sistehopp, men laget endte likevel på en flott 12. plass i konkurranse med totalt 46 lag.

 

Solan Gundersen vinterleker er et flott arrangement både sportslig og sosialt, og man håper at HIL igjen kan stille med flere løpere neste år!