Sist oppdatert: 25.03.2012 20:21

Fønhusprosjekt i Vassfaret

KUNDAN ROCKSTAD
  Fredag var det et veldig flott og konstruktivt arbeidsmøte på Bjørke sammen med involverte i dette spennende Fønhusprosjektet.  

Tanken bak er å få flere ungdom i Valdres til å få lyst å lese Fønhusbøker og bli inspirert til å være enda mer ute i naturen inklusiv det sagnomsuste Vassfaret. 

På arbeidsmøtet i går var Marit og Bjarne som noen av eierene av Bjørke tilstede, begge rektorene fra skolene på Leira, Ulf fra NRK TV, Tonny som har skrevet turboken om Vassfaret, Olaf som skal være sammen med ungdommene i slutten av april, Gunhild fra bolystprosjeket i Valdres og undertegnede som koordinator for prosjektet. 

Vi er allerede godt i gang med at Aschehoug forlag har hatt skrivekurs for 60 elever på skolene på Leira. Det er kommet inn nær 20 svar på skriveoppgaven som ble gitt og av de blir det plukket ut 10 elever til sammen fra de to skolene som skal bo ei uke veldig enkelt på Bjørke uten mobil, pc, internett, TV, strøm og innlagt vann. 

Etter uken med både fysisk arbeid, utfordringer og selvsagt en ny skriveoppgave blir det plukket ut en heldig vinner som i første premie får kr 10.000,- fra forlaget + kr 10.000.- fra Hedda Hytter. 

Mer info og prosessen fremover kan også følges www.mikkjelfonhus.no.