Sist oppdatert: 05.03.2012 18:54

Kortreist EU-kontroll

ARNE HEIMESTØL
  I Sør-Valdres har mange vært opptatt av tjenestetilbud som blir borte. Nå kommer et nytt på plass.

Firmaet Multibil i Hedalen har fått godkjenning for å utføre EU-kontroll. En betydelig oppgradering av verkstedet i Liesbråten er gjennomført. Vegger er flyttet, gulv har blitt forandret, og hele lokalet er fylt opp med nytt teknisk utstyr. Slikt må til når en både skal gjennomføre kontroll og tilby vanlige bilverkstedtjenester. Avdelingen i Liesbråten har nå tre ansatte, alle med fagbrev som mekanikere.

De rundt 1800 innbyggerne i Nes, Begnadalen og Hedalen og hyttefolket vil trolig  være blant dem som flittigst kommer til å bruke det nye tilbudet.

Nå blir det skikkeleg lettvint å vara mennesje, sier Eldor Bråthen. – Vil je ha undersøkt meg sjøl, dreg je te dokter'n på Nes, og må bilen på kontroll, tek je ein tur nordover Hedal'n. Det e' omtrent ei mil hår veg, og det går det an å leva med!

Om EU-kontroll
Nye biler med tillatt totalvekt på 3500 kg skal kontrolleres etter fire år, og deretter annethvert år. Større biler og tilhengere har en strengere kontrollfrekvens, og nå er det slik at eier må passe på at EU-kontroll gjennomføres til rett tid.
Her kan du finne ut når kjøretøyet ditt neste gang må inn til sjekk.


Ny kjørebaneløfter er felt ned i gulvet for å kunne foreta arbeid på de laveste bilene.


Tony Aaslie sjekker om denne bilen har slakk i hjulopphenget.

Mens en venter
─ Vi regner med at vi i snitt daglig vil ta imot to biler til EU-kontroll, sier styreleder Olav Kristian Huseby. Selve kontrollen tar ikke lang tid, og noen oppdrag kan utføres mens kunden venter i et nytt og tilrettelagt kundemottak. Det kan for eksempel være skifting av dekk eller justering av bremser og lys.


Lars Håvard Bakkom er kundekontakt og teknisk leder.

To avdelinger
Firmaet Multibil ble startet i Bærum i 1986. For 13 år siden kom en ny avdeling på plass på Storruste i Hedalen. Denne avdelingen har spesialisert seg på interiør- og plastreparasjoner. Nylig ble et komplett lakkanlegg tatt i bruk. Biler fra store deler av østlandsområdet fraktes til Hedalen for oppsjaining og reparasjoner. Det er ikke få som har satt bort hele vårpussen av bilen sin til denne avdelingen.

 ─ Videre utvikling av dette anlegget vil gi arbeid til minst én person til, og litt moro er det om vi klarer å få flere til å flytte til mulighetenes dal, sier Huseby. Fra før er det fem ansatte ved denne avdelingen, som også huser administrasjonen i selskapet. Et godt samarbeid mellom de to avdelingene i Hedalen gjør at bileiere kan se fram til et mer omfattende tilbud enn de har hatt til nå.