Sist oppdatert: 12.11.2012 18:28

Allsangkveld med Hedalen sangkor

TEKST: ELLEN SKRINDE ØVERBY
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Lørdag 10. november hadde Hedalen Sangkor invitert til allsangkveld i gymsalen på skolen. Salen og kormedlemmene var pynta til fest – og vi i publikum kunne kose oss med en allsidig kveld.

 


 

Anne Britt Omsrud ønska velkommen og leda oss gjennom kvelden, som starta med sang av koret. Det låt både vakkert og vart, og det er tydelig at medlemmene koser seg når de synger! Det virker også som dirigent Kjell Ivar med sin iver får fram det beste i alle sangerne. Så fikk også publikum være med på allsang i flere omganger, både på norsk og framandlandsk.
 

Kveldens spesielt inviterte solist var Ola Fønhus. Hans gode humør og positivitet smitter lett, og karen spiller i tillegg både flygelhorn og trompet veldig bra. Flott å høre på!


I pausa diska kormedlemmene opp med både smørbrød, saft, kaffe og kaker, lekkert dandert og servert på det nye skolekjøkkenet. Kombinasjonen kveldsmat med gode kaker attåt er en tradisjon når koret arrangerer sangkvelder, og det fungerer etter min oppfatning utmerket!
 

Etter pausa ble det mer sang. Solister fra koret var Mari Fossholm med Olav Stedje sin sang ” Vi vandrar saman” , og Christina van den Broek framførte solonummer med Sting sin ” Fields of Gold”. Flott gjennomført!  Artig at koret viser bredde på denne måten, både i repertoar og med å variere med solo og solister i tillegg til korsang .
 

Så kom det i alle fall de helt minste hadde venta lenge på – åresalget. Årene og gevinstene gikk unna i en fei, til stor munterhet for liten og stor. Fornøyelig at åresalg fortsatt fenger.
 

Musikk-quiz med konkurranse bordvis var det nest siste som stod på programmet. Kjell Ivar og Ola Fønhus spilte deler av sanger, og så var det om å gjøre og finne ut hvilken sang det var, sprette opp og synge! Arnstein hadde nok ingen lett jobb som dommer… for det spratt opp mange sangfugler, og innsatsen var stor.

 


 

Kvelden ble avslutta med koret, og på oppfordring ble ” Vi vandrar saman”  framført en gang til. Takk til alle i koret for en fin allsangkveld!