Sist oppdatert: 17.11.2012 06:47

Eplekake

ARNE HEIMESTØL
  I dag deler vi en oppskrift på eplekake vi anbefaler leserne å prøve.
  • Utgangspunkt: Like deler av sukker, margarin og mjøl.

  • 4–5 epler

  • Kanel

  • Litt mandler

  • Til rund form brukes 200 g av ingrediensene.

  • Til langpanne passer det med 400 g.

  • Sukkermengden kan reduseres hvis man ønsker det.

  • Noe av mjølet kan byttes ut med lettkokt havregryn (hvor mye må en prøve seg fram med).

Slik gjør du det:

  • Skrell eplene, del dem i båter og legg dem tett i tett på bunnen av forma/panna.

  • Strø godt med kanel over.

  • Smelt margarinen og rør i sukker og mjøl/havregryn.

  • Fordel røra utover eplene.

  • Hakk mandler og strø over på toppen.

NB! Det går også an å smuldre margarinen i mjølet og sukkeret. Da får deigen en annen, men like bra konsistens. (Begge variantene kan en ha liggende i kjøleskapet eller i fryseren.)

Stek kaka i ca. 20 minutter på 200 grader. Den serveres varm med is attåt.