Sist oppdatert: 06.10.2012 20:43

Vil digitalisere politikerhverdagen i Sør-Aurdal

- Selv om det har vært noen startproblemer, er det helt klart positivt at formannskapsmedlemmene har fått nettbrett, sier Geir Ståle Bjørnstad (FrP). Nå foreslår rådmannen at det skal kjøpes inn Ipad til kommunestyremedlemmene også.

Heretter vil politikerne få saksdokumentene på nettbrettene sine. Dermed sparer kommunen penger, arbeid og tid på utsending av store mengder papirdokumenter.

Gjennom en såkalt politikerportal har det enkelte medlem tilgang til saker til både framtidige og avholdte møter. Dokumentene kan distribueres fortløpende til portalen, og politikerne kan forberede seg etter hvert som sakene blir klare. Brukerne kan benytte både PC, nettbrett og mobil, avhengig av hvor de er.

Lesebrettene har en såkalt app som gjør at det er mulig å notere i dokumentene og å merke tekst. Dermed kan en gjøre det samme som en har gjort på papir tidligere.

De fleste kommunestyrerepresentantene har også e-postadresse. Dermed kan de sende forslag til vedtak direkte fra nettbrett til ordføreren og sekretæren i møtene.

Mulighetene er mange, men tilbudet er ennå i utvikling. Bjørnstad peker på at sidene som brukes, kan videreutvikles, og skal tjenesten fungere godt, er en avhengig av at IKT Valdres gjør jobben sin. - I mine øyne har dette selskapet også potensial til å utvikle seg, sier Bjørnstad.