Sist oppdatert: 21.09.2012 06:45

– Med Guds hjelp går alt bra!

ARNE HEIMESTØL
  Lørdag 22. september er det premiere på dramakomedien "Oh my God" på Rogaland Teater. Cato Skimten Storengen har hovedrollen i stykket som handler om norsk misjonshistorie.

Dette er historien om Jacob  som venter på å få godkjent "kallet" av styret i Det Norske Misjonsselskap. Stykket gir også et innblikk i misjonsbyen Stavanger.
Handlingen foregår på begynnelsen av 1950-tallet. Jacob er utdanna prest og misjonær og venter på "å ble sendt ut".

Men misjonen nøler med å gi ham "kallet", og Jacob må i første omgang nøye seg med å være leder for lysbildekontoret i Stavanger og å dirigere et barnekor.

Misjonæren uten kall er ivrig i bønnetjenesten og undrer seg over at misjonsselskapet ikke har sett det Gud og han har forstått, men endelig får han kall til å opprette et filmkontor på misjonsmarken. Dette ser han imidlertid på som en prøvelse.
– Med seg på scena har Cato seks andre skuespillere.

– Det som slår meg, er at hovedpersonen er en figur vi kan kjenne oss igjen i, enten det er snakk om misjonskall, jobb eller egen familie. Han er så opptatt av sin egen virkelighet at han ikke ser omgivelsene rundt seg, sier professor emeritus Øyvind Dahl til Vårt Land.

– Det er spennende å lage teater om misjonshistorien, sier Cato.
– Misjonsfilmene som ble laget på 50-tallet, var en suksess. Svært mange så dem, og de betydde mye for misjonens inntekter.

Nå ser Cato fram til premieren og 35 forstillinger i en teatersal som har plass til 370 personer. Han setter også stor pris på om sør-aurdøler prøver å få med seg stykket.

– Er du spent nå, undrer vi.

– Du vet, med Guds hjelp går alt bra! kommer det kjapt fra Jacob (Cato).