Sist oppdatert: 22.09.2012 20:42

J12 på landskamp

INGRID AMUNDSPLASS STILLINGEN
  Så du denne gjengen med flotte hedalsjenter på TV onsdag kveld? I så fall var du ikke den eneste. Med omsydd laken som «banner» og norske flagg på kinnet ble de fanga inn av kameraene gang på gang i den direktesendte landskampen i fotball mellom Norge og Island.

I anledning kvinnelandslagets siste og avgjørende kamp mot Island i EM-kvalifiseringa sendte Norges Fotballforbund ut tilbud om gratis billetter til alle jentelag. Det hadde Jenter 12-laget til Hedalen lyst til å få med seg, og på kort varsel stilte ni spillere med fullt støtteapparat opp på Ullevål stadion for å heie fram fotballdamene.

Kvelden starta med pizzaspising på Dolly Dimple’s før veien gikk videre mot riktig inngang og tribune. Til sammenligning må vel Hedalen stadion sies å være rimelig så oversiktlig? I forholdsvis høy fart kapra jentene de beste plassene midt på langsida, og rart var det da heller ikke at kameraene fant dem, for i god tid før kampstart var lakenet rulla ut og stemmebåndene ferdig oppvarma. Da hadde de allerede sett seg sjøl på storskjermen opptil flere ganger og var klare for den kanskje største fotballopplevelsen så langt i «karrieren».

Etter en famlende norsk start og mye godt islandsk spill, festa Norge grepet om kampen midtveis ut i omgangen, og da varte det da heller ikke lenge før kapteinen, Maren Mjelde, nikka inn 1-0 målet etter et perfekt slått frispark.

Ikke mange minuttene seinere var det Elise Thorsnes sin tur: Etter ei dårlig avklaring fra en islandsk forsvarsspiller dundra hun til fra 15 meter, og Norge kunne gå til pause med en betryggende 2-0-ledelse.

Og våre spillere? De tok seg en tur i kiosken. I andre omgang kom Island sterkere tilbake, men til tross for et utligningsmål og noen skumle sjanser, sto en norsk seier aldri i fare.

Da sluttsignalet lød på Ullevål, brøt jubelen løs, og et laken fra Hedalen ble løfta ekstra høyt da landslagsspillerne løp mot tribunen for å takke supporterne for oppmøtet! Blide og fornøyde kunne jentene forlate landskamparenaen med armene fulle av flagg og med klar melding: «Det her må vi gjøre en annen gang også, ass!»

Et tankekors er det at kampen, til tross for en invitasjon til fotballklubbene og gratis inngang for ALLE, bare lokka til seg drøye 1300 tilskuere. Det sier noe om statusen til kvinnefotball i Norge. Derfor varmer det et fotballhjerte ekstra at det denne høsten på en ordinær onsdagskveld har oppholdt seg nærmere førti jentespillere samtidig på Hedalen stadion. Det sier noe om statusen i vår klubb!

Fotballdamene til Norge er nå kvalifisert for neste års EM-sluttspill som arrangeres i Sverige i perioden 10. til 29. juli. Der trenger de engasjerte supportere mer enn noen gang. Kanskje noe å tenke på, jenter? Jeg blir med!