Sist oppdatert: 27.09.2012 19:33

Nytt samboerskap i Kontorparken

ARNE HEIMESTØL
  Første oktober flytter Sør-Aurdal Regnskap inn i Kontorparken i Hedalen. Dermed blir det som var den gamle garasjen til Halstein Fossholm styrket som et regnskapsfaglig sentrum i Hedalen.

Sør-Aurdal Regnskap har utviklet seg jevnt og trutt. Fra 1981, da Odd Arne Klemmetsrud startet opp sin regnskapsvirksomhet på Bagn, til slik det er i dag. Totalt er de 12 ansatte, hvorav seks er autoriserte regnskapsførere, én er registrert revisor og én er statsautorisert revisor. I fjor flyttet Asle Ivar Klemmetsrud hjem for å jobbe i familiebedriften, med tre års revisjonserfaring fra Deloitte i Oslo i bagasjen.

To kontorlokaler
Firmaet har hovedkontor på Valdrestunet i Bagn. – Flyttingen av hedalskontoret endrer ikke det, sier Klemmetsrud. – Ut over at lokalene blir mer egnet for bruken, skal ikke kundene merke så store forandringer. Kontoret vil holde åpent alle dager, telefonnumre endres ikke, og det vil bli hengt opp postkasse for bilagslevering utenfor normale åpningstider.

Kollegafellesskap
Firmaet skal nå dele hus med ScanAccount. – Vi ser det som en stor fordel å dele hus, både faglig og sosialt, men kundeporteføljene er nokså ulike, og det foreligger ingen planer om noen form for sammenslåing, sier Klemmetsrud. – Vi betjener over 400 kunder, de fleste fra nærområdet. Alle typer virksomheter og størrelser er representert, fra små enkeltpersonforetak til bedrifter med omsetning på over 50 millioner kroner.

Elektronisk hverdag
Sør-Aurdal regnskap driver med tradisjonell regnskapsføring, men tilbyr også mer moderne opplegg. – I noen tilfeller har vi integrasjon mot kunders systemer. Andre kunder igjen logger på vårt system – hvor de utfører deler av arbeidet selv, for eksempel fakturering, lagerstyring, bilagsskanning, attestering av inngående fakturaer etc. – Vi holder på å bli innhentet av den elektroniske hverdagen, sier Klemmetsrud. – I løpet av året kan vi tilby fullstendig elektronisk regnskapsføring uten noen form for papirbilag.

Relatert rådgivning
Klemmetsrud forteller at regnskapsfirmaet også tilbyr rådgivning. – Vi bistår med stifting, omdanning, fordringsinndrivelse og mye annen regnskaps-relatert rådgivning. På landbrukssiden lager vi blant annet driftsplaner og bidrar i forbindelse med eierskifte.

Ekspanderer gjerne videre
- Vi holder kontinuerlig trykk på videre utvikling, både faglig og teknisk, sier Klemmetsrud. – Det er viktig å henge med! Firmaet ser også de muligheter hyttemarkedet i Sør-Aurdal kan gi fremover. – Kostnadsbildet i kommunen vår er betydelig lavere enn i mer sentrale strøk. Dessuten har bedriften i lang tid vært velsignet med særdeles kompetent og stabil arbeidskraft, avslutter Klemmetsrud.
  • Les mer om Sør-Aurdal Regnskap her.