Sist oppdatert: 06.09.2012 17:35

Bygger sikringsbu ved Storekrak

KJETIL SUDGARDEN
 

I disse dager fullføres arbeidet på ei sikringsbu ved Ringerike turistforening si koie i Storekrak i Hedalen.
 

 

Ei sikringsbu er for at turfolket skal få en mulighet til å søke tilflukt ved en eventuell brann i koia. Spesielt vinterstid kan en omkomme av kulde selv om en har reddet seg ut av en brennende  koie.
 

Bua i Storekrak har et rom på 20 kvadratmeter og tre sengeplasser.  I tillegg har den do under samme tak og overbygget inngang for å tilfredsstille kravene til universell utforming, dette dersom det finnes bilveg fram.
 

Oppføring av grunnmur og selve bua er satt bort til tømrermester Tor Einar Fekjær. Likevel blir det en betydelig dugnadsinnsats for medlemmene for å få alt ferdig til åpningen den 15. september.
 

Det er selvsagt mye praktisk arbeide, men byggekomiteen legger opp til en åpning med underholdning også. Det blir en ”dagens tale” av en NRK- kjendis, nemlig utenriksmedarbeider Sigrun Slapgard, som selv er en entusiastisk vandrer.


Deretter et innslag  av et par karer fra Hedalen som vil selge noe hjemmelagede” artikler”. Vi kan vel røpe at det er Lars Elsrud  og Olaf Ødegård som er daglige ledere av dette ”foretaket” .

 

Så blir det visesang av trubadur Tom Eikenes fra Hønefoss. Til slutt kan leder  Karsten Lien få nøkkelen av byggekomiteen og låse opp for et skuelystent publikum.
 

Publikum må gå til fots de 5-6 km fra Bogbrua til Storekrak, men der får en kjøpt pølse i brød  eller lompe,  pluss kaffe og mineralvann.