Sist oppdatert: 08.09.2012 20:34

Deltar i talentutviklingsprogram

ELLEN SKRINDE ØVERBY

  Ola Øverby deltar i Talentutviklingsprogrammet unge musikere (TUP) på Norges Musikkhøgskole.


Pål Thowsen og Ola utenfor Musikkhøgskolen. De hadde så vidt tid til å komme
ut i ei av pausene på årets første samlinga 1-2. september.

Talentutviklingsprogrammet er et tilbud til ungdom fra 13–19 år som har kommet spesielt langt på sitt instrument. Som mange har fått med seg, har Ola hatt en veldig dyktig trommelærer i Simen Motrøen, og det var Simen som mente Ola burde søke på dette.

Simen og Ola har fått god hjelp av kulturskolen i Vestre Slidre og fått spilt inn et spor som Ola brukte da han var inne og prøvespilte på Musikkhøgskolen.

Ved første forsøk i 2010 ble det avslag. Men trommegutta ga seg ikke, og ved andre forsøk våren 2011 ble Ola tatt opp i talentutviklingsprogrammet. Folka inne i Oslo syns nok det virker langt til Hedalen, for under praten med Ola etter at han hadde prøvespilt, spurte de om han kom til å komme til Oslo for å være med på programmet. Da svarte Ola: – Jeg hadde vel ikke søkt om jeg ikke hadde tenkt å komme!

Ola går på jazzlinje med ca. 10 andre, og programmet inneholder individuell undervisning på elevens instrument, musikkteoriundervisning,  samspill/ kammermusikk og deltagelse på konserter. Det avholdes normalt 12 lørdagssamlinger i løpet av et skoleår, og Ola er nå med på sitt andre år.

Musikkhøgskolens program dekker fylkene Akershus, Oslo, Buskerud, Telemark, Hedmark, Oppland, Vestfold og Østfold, det betyr at det er en prestasjon å komme inn på dette programmet. Og det viser at ei lita bygd som Hedalen faktisk har et oppegående kulturliv som ivaretar våre unger/ungdommer og gjør dem i stand til å hevde seg også ” utafor skigarden”!

Ola har en fantastisk trommelærer på Musikkhøgskolen, Pål Thowsen, og får i tillegg til faglig påfyll, mange gode musikkvenner. Håper dette kan inspirere andre til å stå på litt ekstra, for du verden så artig og utviklende det er!