Sist oppdatert: 10.02.2013 11:02

Nye lokaler for
Valdres Naprapatklinikk

ARNE HEIMESTØL
  I midten av november flyttet Valdres Naprapatklinikk fra Valdres Kontorpark sine lokaler til nabohuset, der Hyttebutikken tidligere holdt til.

Anne Willassen er den eneste naprapaten i Valdres. Hun var ferdig utdannet naprapat i 2002. Nå tar hun bachelorgrad i tcm-akupunktur (tradisjonell kinesisk medisin).

nettsiden til klinikken leser vi følgende:

Når en pasient kommer til en naprapat for første gang, innledes besøket med en anamnese. For å finne årsaken til pasientens smerter er det viktig å foreta en gjennomgang av pasientens sykdomshistorie og livssituasjon. Deretter foretas det en rekke kliniske tester for å finne årsaken til smerten.

Naprapaten stadfester hvilke strukturer som er påvirket, og om det foreligger nevrologiske eller sirkulatoriske forstyrrelser. Testene avdekker også eventuelle sykdomstilstander, der pasienten oppfordres til å kontakte lege. En behandlingsserie hos en naprapat er som regel på tre til sju behandlinger. Ved akutte tilstander har smertene som oftest ikke pågått så lenge, og har ikke spredd seg til andre omkringliggende strukturer.

Ved å oppsøke naprapat raskt blir man fortere bra igjen. Kroniske smerter krever ofte flere behandlinger i kombinasjon med hjemmeøvelser. Smertene har da pågått i lang tid og har ofte spredd seg til omkringliggende strukturer. Det kreves da flere behandlinger for å få spenninger og stivheten til å slippe taket.

Det er nakke, skuldre, armer, rygg, bekken, ben og føtter som kan behandles av en naprapat.

– Jeg setter stor pris på å ha jobb i bygda jeg bor i, sier Willasen, som ser at det ikke er vanskelig å få nok kunder til virksomheten hun driver.