Sist oppdatert: 11.02.2013 15:05

Fagernes musikkorps på 2. plass

ERIK TUVENG
  Det var en svært fornøyd gjeng som gikk av scenen i Grieghallen i Bergen lørdag ettermiddag. Etter en optimal gjennomføring av Firestorm (Stephen Bulla) hadde korpset all grunn til å se frem til festkonserten senere på kvelden.


Arkivbilde

Fagernes musikkorps har tilbakelagt en hektisk øvingsperiode frem mot NM for Brass Band i Bergen. Mange øvingstimer og et utall kjørte kilometer til øvinger ble kronet med heder og ære til FMK under premieutdelingen.

Det var en spent gjeng som hørte det ene korpset etter det andre bli lest opp fra resultatlisten. Da pallen skulle bekles, var spenningen stor. Resultatet ble en 2. plass – kun slått av Flora-Bremanger brassband fra Sogn og Fjordane. Fagernes fikk knallsterke 95 poeng av 100 mulige for den musikalske fremførelse. Vinneren fikk 96 poeng.

Totalt 15 korps fra ulike deler av landet deltok i FMKs divisjon i år. Med 2. plass i år rykker Fagernes opp til 3. divisjon. NM spilles over fem divisjoner i tillegg til elitedivisjonen.

En ekstra fjær i hatten fikk trombonegruppa til FMK, Anne Bråten Tvenge, Ingvild Vidste og Marius Slåttsveen. Gruppa ble tildelt pris for beste gruppe i divisjonen. Vi gratulerer!

Fagernes musikkorps har i år Morten Fagerjord som fast dirigent, med John Philip Hannevik som prosjektdirigent. Det var Hannevik som ledet korpset i NM. Korpset skylder sine dirigenter en stor takk for den musikalske utvikling og det glødende engasjement som har utviklet seg i korpset.

NM-opplevelsen 2013 vil stå som et av de beste noensinne for Fagernes musikkorps. Neste prosjekt blir konkurransen Grenland Internasjonale Brass Festival i Skien i april. Korpset og medlemmene gleder seg stort til fortsettelsen.

Opptak av Fagernes Musikkorps sin fremførelse av Firestorm kan snart kjøpes i iTunes!