Sist oppdatert: 14.01.2013 13:15

– En stor bursdag for ei lita bygd

TEKST: ARNE HEIMESTØL
ARNE G. PERLESTENBAKKEN OG ARNE HEIMESTØL
  – For oss er 850 år utenfor fatteevne. For Kirkens Herre er dette er dette et blaff av tid, sa sogneprest Signe Kvåle ved innledningen til gudstjenesten som markerte at 850-årsjubileet til Hedalen stavkirke er i gang.

Ordfører Kåre Helland hadde også ordet og fikk æren av å markere jubileumsåret for åpnet. Han uttrykte glede over at skoleelevene i kommunen skal få være med på feiringen.

Jubileumskomiteens leder, Elling Fekjær, sa at dette er et så stort jubileum at det er grunn til å markere det et helt år.

Menighetsrådsleder Per Harald Grøv sa blant annet dette:

Gudstjenesten  13. januar 2013 er spesiell. Spesiell fordi vi ved nyere vitenskaplige målinger har fått stadfestet at kirka vår ble reist rundt 1163, og at den derfor er 850 år i år.

 

Gjennom inngangsdøra har det vandret folk i 850 år. Det skulle vært artig å vite hvor mange som har gått inn og ut av denne døra. Det vet ingen. Men det vi vet, er at her har det kommet mennesker fra fjern og nær. Noen har kommet hit glade og lykkelige, noen har kommet hit fordi de har vært sorgfulle.  Slik er det i 2013, og slik har det vært her i 850 år.

  • Her finner du program for kirkejubileet.

15. februar klokken 19.00 blir det temakveld om stavkirkene i Norge og spesielt Hedalen stavkirke v/ kunsthistoriker Leif Anker, Riksantikvaren. Bjørkestubben og Halvor Grønhaug vil delta med kulturinnslag.


Hedalen musikkorpsMenighetsrådsleder Per Harald Grøv


Sogneprest Signe Kvåle


Ordfører Kåre Helland