Sist oppdatert: 26.01.2013 06:48

Mange sultne rådyr

ARNE HEIMESTØL
  Opptil seks rådyr har besøkt oss samtidig den siste tiden. Stort sett deler de maten de får, men for noen dager siden ble det konflikt.

Fem rådyr, som trolig utgjør en egen flokk, stod og spiste ved epletreet vårt da et lite og tynt rådyr dukket opp. Da dette dyret prøvde å ta kontakt med flokken, ble det dyttet unna. Bedre gikk det ikke da det satte kursen mot blomsterkassa der vi legger ut mat. Da hjalp flere av rådyrene til med å vise det lille dyret veien til skogs.

Det ser ut til å være en viss kamp om maten, men det er heller sjelden at det oppstår krangler. Opptil fire dyr forsyner seg samtidig, og de lar seg ikke distrahere av verken musikk, bevegelser eller prat så lenge vi holder oss inne i huset.

En kveld registrerte vi spetakkel på selve terrassen. Da vi så ut, forsvant et rådyr raskt ned i skogen. Få minutter senere var det på plass igjen, og denne gangen stakk det hodet ned i sekken der vi oppbevarer noe av maten dyrene får. Gjestene følger med andre ord godt med, og kaller vi på dem, hender det rett som det er at dukker opp for å få seg mat.