Sist oppdatert: 03.02.2015 21:22

Trettendagsbasaren 2013

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Trettendagsbasaren 2013 ble en flott start på jubileumsåret for hundreåringen Hedalen helselag!

 

Mye folk og rekordstor omsetning.  Ei brutto inntekt på godt og vel 50 000 kroner vil gi kjærkomne kroner i kassa, ei kasse som fortsatt skal bidra til små og store helsebringende tiltak i bygda vår.
 

Kveldens største publikumsmagnet var nok trubaduen Anne Marie Kvien, som holdt en allsidig og stemningsfull konsert. Med eget trekkspillakkompagnement til sin friske stemme, tryllet hun fram fra et allsidig repertoar -  vare, lyriske stemninger,  Prøysen-potpourri og feiende reinlender-rytmer. Og sjølsagt – Sangen til bygda.

 

Anne Marie framfører både egne og andres sanger og melodier. Således stod både Erik Byes ”Din beste dag” og Stein Ove Bergs ”Vårsang” på programmet. Ofte fikk hun publikum med, som i Dag Frølands ”Levende lys”.

 Tekstene bærer et budskap om fred og kjærlighet til mennesket og naturen, om lys og livsglede.
 

Anne Marie bor i Oslo, men er opprinnelig fra Vang. Det ble hjertelig gjensyn med gamle venner og skolekamerater, og mange benytta anledningen til en mimre-prat. Hun har også opptrådt her i bygda før, både i tidlig ungdom og på et LHL-arrangement på 90-tallet.

Her kan du lese mer om artisten, og høre utdrag fra sangene hennes.
 

Hedalen musikkkorps og Hedalen sangkor stilte som så mange ganger før opp med vakker sang og musikk. Takk til dere, og takk til en dyktig komite som sporty stiller opp! Mange hjelpere må til med pilkast, tombola, skyting og ikke minst matservering.
 

Quiz-løypa engasjerte mange – rundt 50 svar ble levert. Flere hadde 12 rette, så det måtte loddtrekning til for å kåre vinneren, som får et års gratis medlemsskap i Hedalen helselag.
 

Er du ikke medlem i helselaget? Gi hundreåringen ei bursdagsgave ved å melde deg inn nå! Enkelt og greit her.


 


Loddsalget gikk strykende

 


Loddsalget gikk strykende

 


Mye god mat på kjøkkenet
 


Rikholdig gevinstbord

 


Tombolaen Mekkel Lie laga på 50-tallet er stadig like populær.

 


Trekker jeg vinnerlap?

 


Trettendagsbasaren er for alle generasjone.

 


Trofaste støttespillere

 


Trofaste støttespillere