Sist oppdatert: 28.04.2013 20:48

Vi over 60 – og de tett oppunder

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Vi over 60 – og de tett oppunder var invitert til hyggetreff på Lokalet lørdag. Alle 90 som hadde tatt i mot invitasjonen, fikk ei trivelig eftasstund med et program som bød på fin blanding av spøk og alvor, prat og mye god mat.
 

Vertskap var Hedalen menighetsråd, med ungdomslaget og helselaget som sponsorer og medhjelpere. Allerede midt på dagen var komiteen i sving med å dekke pene bord, smøre nydelige smørbrød og alt det andre som skal til for å skape en vellykka fest.


Ekstra moro var det å komme til Lokalet denne gangen, da huset har fått en skikkelig ansiktsløftning i vår: Nyoppussa inngangparti, nytt toalett og ikke minst større og fornya kjøkken. Alt takket være dyktige dugnadsfolk og samarbeidsvillige sambygdinger.
 

Programleder Ingeborg Aaslie introduserte kveldens kåsør, Marit Slettum, kjent som Marit prest i Etnedal, men også kjent for sitt engasjement i Nasjonalforeningen for folkehelsen, lokalt i Etnedal helselag så vel som på fylkesplan.

Mange var spent på kveldens tema: ”Golfstrømmens innvirking på menn og kvinner over 60 år!” Det ble sannelig en broket bukett anekdoter og historier, som fikk i gang mang en gapskratt i salen. Hun fortalte at hun vokste opp på et småbruk i Snertingdal, og at det nesten var et paradoks at hun med sin kulturelle bakgrunn skulle bli prest. Like humoristisk fortalte hun om hvorfor hun er singel. Mye handler om den vanskelige kommunikasjonen.

 


 

At Golfstrømmen er nødvendig for et levelig klima i Norge, veit vi, og ”Golfstrømmen holder koken – det gjør også Hedalen”. Kanskje kan vi ane en rød tråd i kåseriet her? Ellers får det bli opp til hver enkelt å tolke.

Tankevekkende var avslutningen hennes, der hun leste historia om samtalen mellom tvillingene i mors liv: ”Finnes det et liv etter fødselen?”

 

Kveldens muntre programleder Ingeborg introduserte så ”Reidar og alle damene hans”. Med sang og musikk fikk de oss både før og etter pausa i skikkelig vårstemning, med "Lille måltrost", "Soltrall" og "Danse mot vår".
 

Bjørg Berg fikk hele forsamlinga til å bruke hjernecellene, med en passe utfordrende ”kviss” med Valdres-vri. Visste du i farten at Sør-Aurdal grenser til åtte andre kommuner? Eller at Leirskogen ligger høgere over havet enn Øye i Vang?
 

Ingrid Gunderhuset minnet om den spennende utstillinga på Solstad i tilknytning til Hedalen stavkirkes 850 års-jubileum. Den må alle hedølinger innom!
 

Og helselagsleder Svein Harald Lie minnet om Hedalen helselags 100 års-jubileum, og om årets TV-aksjon, som går til Nasjonalforeningen og arbeidet for demenssaken.
 

Vår egen prest, Signe Kvåle, avslutta kvelden med å lese fra ei andaktsbok, der temaet var TRO. Og for å bruke Signes egne ord: ”Dette var en kort andakt på slutten av en veldig koselig fest.”