Sist oppdatert: 17.08.2013 06:40

Stor deltagelse på NMFs sommerkurs

RENATE TUVENG
 

– Det som har vært morsomt med Gult kurs, er å møte andre fra andre korps og å kunne spille sammen, sier Thora.

Hun synes det var kjempemorsomt å leke og å gjøre forskjellige oppgaver. 
– Selvfølgelig vil jeg være med på kurs til neste sommer også, og jeg håper kanskje at flere på min alder i korpset,vil være med. Dette var SUPER gøy!

Sju av våre unge musikanter i Hedalen Musikkorps har brukt sommerferien på musikk-kurs på Toneheim Folkehøgskole. Her samles musikanter fra hele Hedmark og Oppland, fra 9 år og oppover.

Sommerkursene er delt opp basert på alder, og ikke ut fra kunnskaper og dyktighet. Svart Kurs er for de eldste musikantene som gjerne har lang fartstid på sommerkurs. Den neste gruppen heter Blått kurs, og her deltok Halvor, Guttorm og Ronja for andre året på rad. Disse tre har deltatt på mange kurs tidligere, og har fått masse kunnskap og erfaringer som de tar med seg hjem til korpset her i Hedalen.

Inger Marie deltok på sitt første kurs, Rødt kurs, hvor også Rebekka var med. Begge jentene ga uttrykk for at det hadde vært lærerikt og veldig morsomt. De yngste deltakerne går på GULT kurs, og her hadde vi Magnus og Thora som deltok på sitt aller første, og helt sikkert ikke sitt siste kurs.
 
Det har vært rekordstor påmelding til alle kursene i år. Pågangen var størst på Gult kurs, hvor det var påmeldt 120 elever, hvorav 117 kom. Det ble en stor utfordring for Toneheim Folkehøgskole å få plass til alle, men det greide de med glans.

Kurset ble gjennomført svært profesjonelt og knirkefritt, takket være en god administrativ leder, Malin Ølstad. Siden det var så mange barn, hadde hun hjelp av fire andre flinke medhjelpere. De var så flinke med å ta vare på alle de 117 barna, som kanskje var på sin første «borte fra mamma og pappa»- tur. Hver eneste en av elevene ble fulgt opp, og jeg er ganske sikker på at de følte seg sett og behandlet godt.

Kursets musikalske leder, Kari-Andra Johansen, gjorde en kjempeflott jobb med ungene. Hun hadde med seg flere dyktige og engasjerte instruktører til de forskjellige instrumentgruppene, som imponerte stort. Instruktørene gjorde et solid inntrykk med sine egne instrumenter, under lærerkonserten, som ble avsluttet med trampeklapp og jubel. Kurset kunne by på samspill med alle elevene, gruppesamspill på tvers av instrument grupper, instrumentgruppe undervisning, musikk lære, dirigering, solo fremførelse/konserter og ikke minst sosiale og sportslige fritidsaktiviteter.

Opplegget var perfekt lagt opp, og ungene stortrivdes. Jeg hadde selv æren av å kunne være sammen med Magnus og Thora under Gult kurs nå i august. Og selv jeg som var på sidelinjen, kunne plukke med meg masse ny læring og ideer for en spennende kommende korpssesong.

Disse kursene utgjør en stor del av det aller morsomste med å være med i et korps. Det å samle så mange barn og unge, med de samme interessene, er genialt. Det er viktig at de kan treffes og bli kjent med hverandre, og ikke minst få undervisning av svært gode instruktører, da mange ikke har det tilbudet på sine hjemplasser. Elevene får også bygget opp selvfølelse og økt selvtilliten ved å kunne få muligheten til å vise fram det de kan, og få anerkjennelse av nye venner. Jeg har selv deltatt på disse kursene da jeg var ung, og de sommerdagene vil for alltid være dyrebare minner.

Sender en stor takk til NMF for denne muligheten, og håper de vil få den støtten og midlene til å fortsette det gode arbeidet.

Botolv Gjeldaker, leder for NMF Hedmark/Oppland, kunne informere om rekordstor pågang og antall medlemmer på kursene i sommer. Han takker alle som har bidratt i den politiske debatten som har pågått siden i fjor sommer, hvor det ble vedtatt mindre midler til sommerkursene. På grunn av stort press fra NMF, deres medlemmer, foreldre og andre, har de nå fått økt støtten til 3 nye år fra Oppland fylkeskommune, og vi håper jo at Hedmark fylkeskommune vil gjøre det samme.

– Det var veldig morsomt å lære nye ting og få mange nye venner. Det var også morsomt å spille sammen med så mange på ditt eget nivå, sier Magnus. – Innimellom hadde vi leiker, og det var også gøy. Jeg tror jeg vil på kurs igjen neste år.

Konklusjon: SOMMERKURS ER KJEMPE GØY!