Sist oppdatert: 26.08.2013 06:12

Slektstevnet for etterkommere til Berit og Adolf Hansen

TEKST: MIRIAM HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Lørdag 17. august var det mye trafikk innover Vassfaret. Vassfarrittet trakk deltakere, tilskuere og «løypemannskap» – men sannsynligvis var etterkommere av Berit og Adolf Hansen i flertall i Vassfaret denne dagen.

 


Klikk her for å se stort bilde.
 

Til stevnet på Aurdalssetra var det invitert 297 personer – etterkommere og deres familier. 226 små og store troppet opp, og latter og gjensynsglede spredde seg utover setervollen.

 

Berit Ruste f. 1891, Hedalen og Adolf Hansen f. 1888, Ulnes traff hverandre da begge arbeidet på Nes. Søt musikk ledet til ekteskap, og de bosatte seg senere i Hedalen. I 1924 kjøpte de Ospebakken og der de bygde hus og låve. Fem år senere solgte de og flyttet til Vestromhagan. Aslaug, som var barn nummer ti ble født der i 1930. Berit og Adolf fikk altså ti barn: Alma (g. Bragerhaug), Jens, Torborg (g. Huset), Oskar, Thora (g. Perlestenbakken),  Torbjørn, Helga (g. Fossholm), Margit (g. Komperud), Signe (g. Andreassen) og Aslaug (g. Sveen). Til sammen fikk Berit og Adolf 35 barnebarn og det er så langt vi er kommet i tellinga i det enkelte slektsledd.

 

Etter hvert som bord og stoler ble plassert utover vollen, titta de yngre seg rundt – tydelig forundra over hvor mye slekt de egentlig hadde. Vi var for mange til å bli kjent med alle, men spesielt artig var det å se gjenkjennbare trekk og fakter blant mange av oss. Spesielt heder og oppmerksomhet ble viet Aslaug, som er den siste gjenlevende av søskenflokken og Anne, enken etter Torbjørn. Torbjørn og Anne overtok Vestromhagan etter Berit og Adolf.

 

Kjell Ivar var dagens ordstyrer og bidro med slektshistorie. Musikalske innslag fra barnebarn, oldebarn og tippoldebarn bandt dagen sammen. Vi ble servert rømmegrøt og spekemat.  Det viste seg at å koke kaffe til nærmere to hundre på propan var en utfordring, men kannene ble fylt og smakte bra sammen med alt det gode på kakebordet.

 

Jorunn Vestrom hadde skrevet sang anledning dagen, her gjengis de siste strofene som en oppsummering av dagen:
 

«Vi er så glade alle her for dette laget her

At vi kan treffes, minnes de som ikke hos oss er

Nå skal vi skravle masse og bli kjent så godt vi kan

For vi kjem jo frå Vestromhagan – nesten alle mann»

Bak fra venstre: Torborg Huset, Torbjørn Hansen, Alma Bragerhaug, Oskar Hansen, Signe Andreassen
Midten: Helga Fossholm, Berit Hansen, Adolf Hansen, Jens Vestrom, Aslaug Sveen
Fremst: Margit Komperud og Tora Perlestenbakken