Sist oppdatert: 28.08.2013 17:41

Hedalen stavkirke 850 år – kirkekonserter

TEKST: ELLING FEKJÆR
BILDER: TOMM HANSEN OG TRHOR ØSTBY
 

Vi er kommet langt inn i jubileumsåret. Denne gang inviterer vi til kirkekonserter i Hedalen gamle stavkirke søndag 20. oktober kl. 17.00 og 19.30.

Forrige gang søsknene Hemsing hadde konsert i Hedalskirken, ble billettene raskt utsolgt. Av den grunn vil det denne gang bli to konserter samme ettermiddag. Det er all grunn til å reservere seg billetter omgående, da det allerede er solgt mange billetter før konsertene er annonsert.

Arrangører er komiteen for 850-årsjubileet av Hedalen stavkirke og Valdres Scene.

Eldbjørg og Ragnhild er to av de mest kjente og etterspurte unge fiolinistene i dag, og de er begge i gang med hver sin internasjonale musikerkarriere. Den yngre broren, Andris, er en allsidig musiker med solide røtter i folkemusikken. I tillegg har han en leiken interesse for jazz og improvisasjon.

Ragnhild Hemsing (25) har allerede spilt inn to kritikerroste CD-er. Den ene er hennes debutplate på Simax med norsk klassisk og folkemusikk. I tillegg har hun gjort innspilling med Bergen Filharmoniske Orkester og den anerkjente dirigenten Neeme Järvi på plateselskapet Chandos.

Elbjørg Hemsing (23) er stadig på farten og har nylig vært solist med Leipzig Radio-orkester og Shanghai Filharmonien med den verdensberømte komponisten og dirigenten Tan Dun. Hun skal denne sesongen opptre i Tsjekkia, Danmark, Ukraina, Kina, Tyskland, Australia i tillegg til konserter i Norge.

Andris Hemsing (17) har bl.a. vært invitert til Festspillene i Bergen, til Dølajazz på Lillehammer og til å gjøre opptak for NRK Folkemusikktimen, og han har flere topplasseringer som hardingfelespiller på Landskappleiken og andre kappleiker. Andris har sin styrke og trives som allsidig musiker i flere stilarter, og han har denne vært med  en ungdomsgruppe fra Oppland til Sør-Afrika for konsertframvisninger gjennom prosjektet Umoja.

Framover venter det flere konsertoppdrag for Eldbjørg og Ragnhild, både hver for seg og sammen i Europa, USA og Asia. Framfor alt gleder Hemsing- søsknene seg til å spille på heimebane i Valdres 20. oktober!

Om programmet
Det vil bli musikalske stemninger på hardingfele, fiolin og bratsj gjennom historiske linjer fra Bach og Beethoven til Ole Bull og vår tid. Folkemusikk og klassisk musikk i melodiske og virtuose kledninger.

Billettene kan bestilles gjennom Ingrid Gunderhuset tlf. 913 32 148. E-postadresseer: ingrid@hedalen.no.

Vi ønsker velkommen til en stor konsertopplevelse!