Sist oppdatert: 03.08.2013 21:08

To husbranner i Sør-Aurdal lørdag

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: VEGARD FINSRUD OG ARNE HEIMESTØL
 

- Jeg mener det er grunn til å tro at brannene har sammenheng med tordenværet som gikk over kommunen lørdag, sier innsatsleder i politiet, Bård Sørumshaugen.

Leirskogen
På Leirskogen var det en bebodd enebolig som tok fyr. Her måtte røykdykkere fra brannvesenet i Sør-Aurdal i aksjon for å slukke brannen. Huset fikk så store skader at det måtte fraflyttes.

Vestbygda i Hedalen
Klokka 18.15 oppdaget Torgeir Kulterud at det brant i det eldre trehuset Ole Daniel Kulterud og Ole Kulterud eier i Vestbygda i Hedalen. Han varslet brannvesenet og satte sammen med andre i gang slukkingsarbeidet til brannvesenet var på plass. Dette huset har vært bebodd, men det var ingen til stede da brannen oppstod. Også dette huset har fått betydelige skader.


Bård Sørumshaugen, Jan Rustøe og Håvard Sukke

Skader på strømnettet
Tordenværet har også ført til utfall på strømnettet både på Leirskogen og i Hedalen. I Brunbakklia i Hedalen måtte en trafo byttes ut, og her var strømmen borte i nesten seks timer. Daglig leder i Sør-Aurdal energi, Nils Martin Sætrang, anslår at utbedring av skadene på strømnettet vil koste rundt 100 000 kroner. I alt hadde SAE fire montører ute for å reparere skadene som hadde oppstått.