Sist oppdatert: 23.12.2013 07:14

Trivelig førjulssamling

TEKST: KJELLAUG KJENSRUD
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Søndag ettermiddag var det tradisjonell førjulskonsert i Hedalen stavkirke. Dette er en flott årlig tradisjon som Hedalen sangkor og Hedalen musikkorps står bak.

Guri Amundsplass har nettopp blitt pensjonist, men stilte likevel opp og spilte preludium sammen med korpsdirigent Renate Tuveng. Vi fikk høre en nydelig framføring på Ess-kornett og orgel av Mitt hjerte alltid vanker.

Deretter var det korpsets unge sin tur til å framføre Feltfanfare og Bjelleklang. Menigheten kvitterte med stor applaus.

Hedalen musikkorps fortsatte med En krybbe var vuggen. Inger Marie, Ronja, Inger Olea og Arnstein hadde solistoppdrag på dette stykket. Etter andakten var det ny avdeling. Denne gangen var Kristine solist på brudemarsj fra Sørfold.

Hedalen sangkor hadde innslag både før og etter andakten. På ett av stykkene var Mari Fossholm solist, og koret ble akkompagnert av gitar, trekkspill og bassgitar.

Signe prest framførte julefortelling av Selma Lagerløf, og menigheten fikk være med på korets og korpsets avslutningsnummer; Deilig er jorden.