Sist oppdatert: 05.12.2013 06:35

Frykter ikke for Bagn-Bjørgo

ARNE HEIMESTØL

  – Bom må vi godta, men prisen per passering må ned til 35–40 kroner, sier Olav Magne Thyri (Ap) i Nord-Aurdal.

Tirsdag møtte Thyri, Vidar Eltun, Olaf Diserud og Hilde Brørby Fivelsdal Opplandsbenken på Stortinget for å diskutere bom på E16.

Bom må til
Olemic Thommesen (H) gjorde det klart at bomfri veg fra Bagn til Bjørgo ikke er aktuelt. Stortingspolitikerne lovte imidlertid å ta kontakt med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Vegvesenet må fortsette
Fra Nord-Aurdal var budskapet at ministeren måtte be Statens Vegvesen fortsette planarbeidet for Bagn–Bjørgo selv om kommunestyret i Nord-Aurdal ikke har gjort tilsvarende vedtak som de folkevalgte i Sør-Aurdal fattet 7.11.

Neste NTP?
– Dere er ikke redde for at det kommunestyret i Nord-Aurdal har gjort, kan føre til at hele prosjektet blir utsatt til neste nasjonale transportplan?

– Nei, det frykter jeg ikke. Noen måneders utsettelse kan det bli, men ikke mer, sier Thyri, som medgir at saken kan komme opp igjen i kommunestyret i Nord-Aurdal.

Vil ha ministeren på banen
– Bom må vi godta, men jeg mener at avgiften som er satt, er altfor høy.
E16 er hovedvei mellom Oslo og Bergen. Det er urimelig at de som er bosatt i Valdres, skal betale en så høy andel av utbyggingen som det nå er lagt opp til. Thyri viser også til at lånerenten er satt til 6,5 prosent. Det er høyt.

Nord-Aurdal kommune håper å få et møte med samferdselsministeren. Målet er å få staten til å ta en høyere andel av utbyggingskostnadene.

Beklager
– Hva tenker du om reaksjoner som kommer fra politikerhold i Sør-Aurdal?

– Jeg skjønner at noen reagerer på det vi har gjort i Nord-Aurdal og beklager at vi ikke tidligere i prosessen tok kontakt med Sør-Aurdal.