Sist oppdatert: 08.07.2013 00:08

Besøk på Goplerud og Vatneberget

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
 

Nå har elever og lærere ferie, men før vi var ferdige med skoleåret, hadde mange klasser forskjellige turer og utflukter. Første til tredje klasse var på Goplerud og Vatneberget den nest siste tirsdagen av skoleåret.

Vi tok bussen ned til Vidalskrysset og gikk opp bakken til Goplerud. Det vokser mye blomster og trær i veikanten, og elevene registrerte det de så på et skjema de hadde fått. Det var tre lærere og flere florabøker med på turen, så det var mange blomster og trær som ble registrert med litt hjelp.

Mari Goplerud og hunden hennes tok imot oss på tunet, og alle fikk kaldt drikke. Vi ble vist rundt i museet og fikk prøve stabbursklokka, og Mari fortalte en del om gårdens historie. Etterpå gikk vi opp til Vatneberget, spiste nistematen vår, og så var det noen arbeidsoppgaver som skulle løses der også. Elevene tok det med godt humør, for det var fint vær og mye tid til lek etterpå!

Det er mange år siden det har vært skoleklasser på Goplerud og Vatneberget nå, men tidligere har dette vært fast opplegg i tredje eller fjerde klasse. Arbeidsoppgavene er i all fall  laget av Maria Syse Bråten den gang det var spritdublikator på skolen!

Takk til Mari som tok så godt imot oss, og fortsatt god ferie!