Sist oppdatert: 11.06.2013 20:57

Statsteateret til Begnadalen

ARNE HEIMESTØL
  29. juni kl. 19.00 og søndag 30. juni kl. 15.00 viser Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen og Per Kjerstad En «dejlig kærlighedshistorie» på Piltingsrud gard.

Hva skjedde med Norge på veien fra reformasjonen i 1537 til Eidsvoll i 1814? Hva skjedde i disse mørklagte århundrene? Eller var disse årene slett ikke mørke, men fulle av lys og framtidshåp? Du vet ikke? Fortvil ei. Nok en gang kommer Statsteateret deg til unnsetning.

Velkommen til en tid da nasjonalfølelsen enda ikke var oppfunnet. Velkommen til en reise i religion, rikdom, språk, sex og slaveri. Vi møter en mystisk dansk teatertrupp på sin vei mellom norske fjorder for å frelse frosne sjeler fra katolsk undergang. Luther er den nye vinen. En ung norsk mann blir med på lasset, og dermed på en reise han sent vil glemme.
Velkommen inn i vår underlige, farlige men ”akk så deijlige kærlighedshistorie!”

Besøker Piltingsrud gard for tredje gang
– Piltingsrud har helt spesielle rammer og er et av de stedene vi synes det er veldig stas og komme tilbake til, sier Cato. – Vi har nå spilt ca. 130 forestillinger rundt omkring i det ganske land, med de tre første prosjektene våre, på kun to år! Folk har vært veldig begeistret for alle tre forestillingene. Den siste "1537 – Dansketid" har også blitt veldig godt mottatt i Oslo, Stavanger, Tromsø og Slemmestad. Vi håper på fulle hus og topp stemning på Piltingsrud i år også!