Sist oppdatert: 25.06.2013 08:28

Førskoletur til Bjørke

TEKST: MIRIAM HAUGEN
BILDER: VEGARD FINSRUD OG HEDALEN NATURBARNEHAGE
 

Tirsdag 11. juni dro førskolebarna i Hedalen og Begnadalen innover Vassfaret  og på Skrukkefyllhaugen ventet Berthe. Hun fortalte livlig om hvordan det var å bo i Vassfaret som barn, om dyr, skolegang og senga ho hadde som baby.  

 

Strålende sol glitra i Skrukkefylla og på fjelltoppa i bakgrunn. Berthe hadde lekekamerater på Bjørke og sprang stien mellom Skukkefylla og Bjørke nesten hver dag. En dag møtte ho en bjønn som satt ved en stein og bles. Hun syntes den så snill og godslig ut, men den ble redd Berthe og sprang av sted. Førskolebarna syntes dette var både artig og spennende og vi titta ivrig etter både stein og bjønn, da vi tok beina fatt for å komme oss til Bjørke.

 

Fra Bjørke ble det bjønnejakt opp til hiet – der kan en krabbe inni, over og rundt på alle kanter. Begnadølene takket for seg etter bjønnejakta, mens hedølinga begynte på middagen. Tomatsuppe kokt på bål og pannekaker stekt på stormkjøkken smakte deilig etter en aktiv dag. Rundt oss susa sulua. De likte nok ikke at vi forstyrra boplassen deres.

 

Til kvelds, etter en kort rusletur, ble det fisking i Aurdalsfjorden– fisken nappa,  men ingen beit ordentlig på. Det var en trøtt gjeng som gikk tilbake for å finne sengene sine. Sju barn og tre voksne sovna som stein i frisk Vassfarluft med sulusang utenom vindua.

 

Frokosten ble inntatt ved det gamle langbordet i Bjørke før vi pakket sakene våre og satte oss i bilen. Turen ble avsluttet med ei lang økt på Melodden – Sør-Aurdals fineste badestrand. Litt for kaldt til å bade, men fin til fiskesprettkasting og steinsamling.

 

En takk til Marit og Bjarne for lånet av Bjørke og til Berthe som tok seg tid til oss!