Sist oppdatert: 26.06.2013 07:05

Sør-Aurdal. Bilder fra en svunnen tid

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: REIDAR SCHLYTTER
 

Sør-Valdres Rotary ga i 1985 ut boka "Sør-Aurdal. Bilder fra en svunnen tid. Før 1930".  Den har lenge vært utsolgt.

 

Rotary-klubben har ønska å lage en oppfølger, og nå er den her: Sør-Aurdal. Bilder fra en svunnen tid, 1930-1970.  Her er det mye interessant lokalhistorie!

 

Bokkomiteen har bestått av Trond Bråten, Mikael Dølven og og Bjørn Gjerdalen. Det har vært samla inn bilder fra hele kommunen.
 

Jeg fikk spørsmål om å hjelpe til med innsamling av bilder fra Hedalen, samt å hjelpe til med det praktiske arbeidet med boka. (Og det har vært en ikke liten jobb!)
 

Temaene for boka går fram av innholdsfortegnelsen. Svært mange har lånt ut bilder, og vi fikk langt flere enn bokas rammer ga plass til. Det ble en vanskelig å kutte. Likevel inneholder boka hele 350 bilder, med tilhørende tekster.

 

En innvending kan være at bildene, og særlig teksten, kunne vært i større typer. En har valgt å få med flest mulig bilder, samt å gjøre den så lik den første boka som mulig.
 

Bildenes tekniske kvalitet kunne sikkert vært bedre, men som det står på baksida: "Hva bildene forteller har vært høyere prioritert enn bildets kvalitet".

 

Parallelt med den nye boka er den gamle trykt opp igjen.

 

I Hedalen er boka/bøkene å få kjøpt i de to butikkene, på biblioteket og på Bautahaugen.

Priser:

Den nye: 300 kr.

Den gamle: 200 kr.

Samla pris for begge: 400 kr.

 


Fra bokpresentasjonen sist mandag.