Sist oppdatert: 07.06.2013 06:10

Ultimate

ANNE-MARGRETHE WILTER
 

Kanskje du er interessert i litt om Ultimate som 7. klassen har lært å spille? Vi var på Ullerål skole nylig og spilte mot 7. klassen der. De vant Hønefosscupen i høst. Men vi slo denne gangen.

 


 

Klassen var først delt i to lag, og de spilte to kamper hver, tapte én og vant én. Så var det superkamp med Ullerål mot Hedalen. Den vant vi, og gjett om det var noen stolte 7. klassinger som kom hjem!
 

Ultimate er et disc-(freesbi-) spill som legger stor vekt på "fair play". Ingen fysisk kontakt med motspiller og  god lagånd  er viktig. Det er et enkelt spill mht. regler og pillere dømmer selv kampen. Det er et morsomt spill som ikke krever mye utstyr. Men det krever hurtighet og kasteteknikk.
 

Spillet lærte vi for et år siden av noen venner fra Hønefoss som er med i Hønefoss Discsportsklubb. Klassen tente på spillet, og vi har brukt det mye gjennom vinteren, til og med med ski og skøyter på.
 

En ivrig ildsjel i Hønefoss Discsportsklubb arrangerte dette møtet for oss etter spørsmål fra meg om det var noe vi kunne være med på.