Sist oppdatert: 01.05.2013 06:44

RC-rennene i vinter

AMUND GRØNHAUG
 

Noen lokale hoppere har deltatt i Skiforbundets rekruttcup. Dette er et sammendrag av de rennene med lokale utøvere.

 


Tobias i K 90 på Notodden 17. mars

 

De første rennene var på Raufoss den 15. og 16. desember. Her var det med to lokale utøvere i RC C K60. Lørdag ble Tobias Hauglien nr. 19 og Lars Martin Grøv nr. 20. Søndag ble det 11. plass på Tobias og 19. på Lars Martin.
 

Sesongens andre renn var i Gjerpenkollen i Drammen. Her deltok tre lokale utøvere i RC C K74. Lørdag fikk Halvor Killi Grønhaug en 6. plass, Tobias 16. og Lars Martin 21.

 

Søndag fikk Halvor bra luft under vingene og ble nr. 2. Tobias ble nr. 13 og Lars Martin nr. 23. I Gjerpenkollen var det også kombinert. Her deltok Halvor i RC2. Lørdag var det normaldistanse som er 3 km. Halvor kom inn som nr. 7. Søndag var det sprint (1,5km). Etter bedre hopping ble det 2. plass i sprinten.
 

Årets tredje RC helg var i Botne ved Holmestrand. Lørdag var det bare Tobias som deltok. Han ble nr. 13 i RC C K61. I søndagens renn deltok både Tobias og Halvor. Halvor ble nr. 7 og Tobias nr. 14.
 

Neste RC renn med lokal deltagelse var i Midtstua. Halvor syntes han hadde hoppet så bra at han ville prøve seg en klasse opp. RC B er mellomklassen i RC systemet. Farten her er noe lavere enn i C klassen.

Lørdag var det individuelt renn og søndag lagkonkurranse. I lørdagens renn ble Tobias nr. 14 i C etter hopp på 54 og 54,5. Halvor ble nr. 5 i B etter hopp på 57,5 og 60,5. Det siste hoppet var meget bra. Det var omgangens lengste uavhengig av klasser. Halvor gikk kombinert normal distanse. Her kjempet han en durabelig kamp om 2. plassen, men måtte gi seg i siste bakken og endte på 3. plass.
 

Det siste rennet med lokal deltagelse var RC finalen på Notodden med hopping i K90. Det var for mange høydepunktet i vinter. Lørdag fikk hverken Tobias eller Halvor klaff i den store bakken. Tobias ble nr. 8 i C etter hopp på 72 og 72,5 meter. Halvor ble nr. 14 i B etter hopp på 75 og 75,5 meter. Søndag var både humøret og hoppingen bedre. Halvor ble nr. 8 i B etter hopp på 83,5 og 81,5. Tobias ble nr. 3 i C etter hopp på 78 og 82,5. Dette var Tobias sitt beste resultat i RC i vinter, så det ble en flott avslutning på sesongen for han.
 

For Halvor har sesongen vært oppløftende. Etter skaden i fjor var vi spente på om han kunne komme tilbake og prestere på et bra nivå. Det har han klart. Sesongens høydepunkt for Halvor og meg var rennet i K70 i Linnerudkollen. Her var det ren 14-årsklasse. Halvor hoppet her mot de to beste 14-åringene i Norge. Som far er jeg selvsagt ikke objektiv, men her hoppet Halvor helt rått. Han slo Fredrik Willumstad som har vært den beste 12-åringen de to siste årene. Jonas Brattlien ble litt for sterk, men 2. plass er det beste jeg har sett av Halvor noen gang.
 

Hedalen har også en hopper i NC systemet. Det er Edvard Myrvang Bakke. Edvard går på hopplinja i Drammen. Han hopper for Vikersund Flying team. Edvard sier han ikke er helt fornøyd med sesongen. Han tippet rundt i K90 bakken i Lillehammer. Det kan være en forklaring på at resultatene har uteblitt. Han har hoppet NC B som er den tredje klassen i NC.

 

Sesongens siste renn gikk i Voss K95. Her hoppet Edvard meget bra. Han ble nr. 5 lørdag og nr. 2 søndag. Søndag var han bare ett poeng fra seieren. Det ble en flott avslutting på sesongen og en positiv følelse å ta med seg inn i plastsesongen.