Sist oppdatert: 09.05.2013 16:58

Kirke og amatørteater med felles storsatsing

ELDOR BRÅTHEN
 

Til Sør-Aurdal kommunes millenniumsarrangement i august 2000 skrev Gudbjørg Fønhus Stensrud et omfattende, interessant og innholdsrikt historisk spel: «Underveis- spor av kirke og folkeliv i Sør-Aurdal gjennom 900 år» .

Den gang begynte skuespillere og publikum ved Reinli stavkirke, fortsatte ved Hølersetra og Vallershaugen, og avsluttet i og ved Hedalen stavkirke. I år 2000 var Gudbjørg var selv med i rollen som fortelleren «Tida».

I år har «Tida» ny skikkelse. Gudbjørg er ikke lenger i blant oss, men det hun skrev, lever videre.

Lørdag 25. mai er det, i forbindelse med 850-årsjubileet for Hedalen stavkirke, klart for ny framsyning. Denne gang framføres den delen som foregår utenfor kirka i Hedalen. Likevel er dette et storarrangement som inkluderer omlag 30 tobeinte og firbeinte skuespillere fra amatørteatermiljøet i hele Sør-Aurdal.

Forestillingen foregår utendørs. Kle deg etter været, helst uten paraply! Fordi publikum noen ganger må flytte litt på seg for å få med alt som skjer, ordner arrangørene ikke med sitteplasser.

Billetter selges på Galleri Bauta når jubileumsutstillinga er åpen, dvs. torsdager og fredager kl. 12-18 og lørdager kl. 10-16 ( ikke Kristi himmelfartsdag og 17.mai ) og ved «inngangen» før forestillinga.
Velkommen!