Sist oppdatert: 03.05.2013 05:30

2. plass i Grenland Internasjonale Brass Festival

ERIK TUVENG
  I helgen deltok Fagernes Musikkorps i Grenland Internasjonale Brass Festival sammen med 19 andre brass band fra Norge og Sverige.


Yngstemann, Gunnar M. Hegge, mottok premien på vegne av Fagernes Musikkorps.

Festivalen ble arrangert i Skien for 17. gang hvor av Fagernes Musikkorps har deltatt hele 16 ganger. Fagernes Musikkorps deltok i 2. divisjon sammen med seks andre brassband. Under dyktig ledelse av John Philip Hannevik kunne FMK innta pallen for fjerde gang denne sesongen.

Konkurransen inneholder et obligatorisk program på fredag bestående av et pliktnummer, en selvvalgt marsj og en selvvalgt hymne, samt selvalgt program på lørdag.

Fagernes Musikkorps ble hedret med 90 poeng for sin fremførelse av det obligatoriske programmet og var med dette det beste brassbandet i divisjonen i denne delen av konkurransen. Under selvvalgt program fremførte FMK blant annet Symphonic Rhapsody for Euphonium and Band med Anette Øen som solist. Korpset fikk totalt 177 poeng og ble med dette nr. 2, bak Manger Folkehøgskules Brassband.

Fagernes Musikkorps kan se tilbake på en sesong med fremragende resultater. Denne sesongen har FMK hatt et suksessfullt samarbeid med dirigentene John Philip Hannevik og Morten Fagerjord. Fagerjord har vært korpsets faste dirigent. Hannevik har de siste tre årene vært dirigent på flere ulike prosjekter og konkurranser. Han har på denne tiden sørget for stor musikalsk utvikling i FMK i kompaniskap med Fagerjord for inneværende sesong.

Med helgens prestasjoner setter Fagernes Musikkorps et verdig punktum for tidenes beste sesong med pallplass og høye poengsummer i samtlige konkurranser som korpset har deltatt i. Under helgens festival slo korpset flere presumptivt bedre korps. Dette viser at fokus på kvalitet, stabilitet og dyktige dirigenter har båret frukter. Se fullstendig resultatliste her.