Sist oppdatert: 05.05.2013 05:08

Flott konsert og utstilling med kulturskolen i Hedalskirken

TEKST: ELLING FEKJÆR
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Tidelig i vinter tok Gunvor Elene Thorsrud ved kulturskontoret i Sør-Aurdal kontakt med jubileumskomiteen for Hedalen stavkirke 850 år. Som et ledd i den store markeringen av jubileet, ønsket Kulturskolen å ha sin vårkonsert med utstilling ved stavkirken.
 

Mandag 29. april var Hedaklskirken nærmest fullsatt av unge musikere, sangere, billedkunstnere, foreldre, bygdefolk og andre. Konserten med billedutstilling ble et av høydepunktene i Jubileumsåret!

 

Vi fikk oppleve barn og unge fra hele Sør-Aurdal spille ulike instrument som trommer, keyboard, fiolin, langeleik, blåseinnstrumenter og gitar. Vi fikk oppleve flere innslag med vakker sang. En gruppe i kulturskolen viste fra imponerende selvlagede malerier med temaet Hedalssagnet – bjørnen som lå ved alteret og sov, da skytteren fant igjen bygda og kirken etter Svartedøden. Den nye rektoren i Sør-Aurdal kulturskole, Stein Kråbøl, ledet programmet.

 

Det var godt å sitte og oppleve alle de unge utøverne fra hele kommunen vår.  Jeg var virkelig imponert over nivået til de ulike utøverne og den bredde kulturskolen har i sin opplæring.

 

En stor takk fra Jubileumskomiteen til Gunvor, rektor, lærere og utøvere for at dere ga oss denne flotte konserten med billedutstilling i Hedalskirken. Vi som var tilstede, vil seint glemme det vi fikk oppleve denne vårkvelden i Hedalen gamle stavkirke. Vi er heldige som har et så yrende kulturliv blant de unge i Sør-Aurdal.