Sist oppdatert: 03.05.2013 09:29

Skiglede med Hedalen løypelag :-) 

BENTE SELNES
Som barn elsket jeg å gå langrenn og brukte mye av fritiden vinterstid til det - i Nordmarka og på krokskogen sammen med bestefar - som var en skikkelig friluftsmann, jeger og skiløper. Det ble mange og lange turer, godfølelse og mestring.    

I ungdomstiden ble langrennskiene byttet ut med slalåmski. Langrenns-skiene fikk nesten total hvile i mange år.  

Jeg og min bedre halvdel, bygde hytte på Brennskardåsen. Den sto ferdig til påsken 2008. Lysten til å ta opp skigåing som jeg hadde sånn glede av som barn, ble igjen vekket til live, og jeg begynte å prøve skiene litt denne påsken. Løypene gikk ikke helt fram til hytta vår da, så det var å tråkke seg ned lia, over Kringletjern og videre opp til Høgdefjell. Det var turen, og det var langt nok. Nå hekter jeg meg på ”trikkeskinnene” produsert av løypelaget allerede på Brennputten!  

Langrenn har vært og er populært for nordmenn flest. I den senere tid kanskje noe overrepresentert av gruppen menn i 40–55 årene i lederstillinger. To gode representanter for ovennevnte gruppe er i alle fall statsministeren og helseministeren som spreke forbilder – for ikke å snakke om våre mer proffe helter med Northug og Bjørgen i spissen, ski VM og gullmedaljer, i strålende sol i Kollen, folkefest og halleluja- stemning. Selv de vanligvis totalt uinteresserte i sport og ski kan jo bli blaserte patrioter og i alle fall langrennfan av sånt.  

Vel – ”milsluking” på fancy skiutstyr er in. Det er ski, støvler, staver og bekledning i alle varianter og prisklasser. Skismøring er et eget studie, og det finnes apper for hva man må smøre med hvor, og når etter temperatur og snøkvalitet. Litt annet enn når jeg parkerte skiene mine i ungdommen. Da var de av tre.  

Den nye folkesporten ”milsluking” rammet meg også – i alle fall til en viss grad. Etter at skigleden ble vekket til live igjen, har hytta på fjellet fått enda en ny dimensjon. I vinter har jeg forsøkt det meste av løypene som er kjørt opp av Hedalen løypelag – opptil flere ganger! Jeg er så glad jeg er født med ski på beina. Jeg har virkelig sett hvilke fantastisk flott område vi har hytte i også vinterstid.  

Nå våres det skikkelig, men jeg gleder meg allerede til skisesongen 2013/14 :-). Da skal det trenes i de flotte løypene i Hedalsfjella, for å være i form til Birken i 2014! – Ja, for jeg har meldt meg på :-). Nå er det sagt.  

Mens vi venter på skiføre igjen, er planen å holde formen ved like blant annet ved å sykle ned gjennom det vakre Vassfaret. God trening får man i alle fall når man kommer ut på fylkesvei 243 etter den turen. Stigningen opp til Reset virker uskyldig nok i bil, men den er veldig tungt å sykle.  

Lykken for meg etter en sånn tur, eller hvilke som helst tur - er å sette seg på verandaen med noe kaldt og godt i glasset for å hvile ut – uansett vær!  

At man blir eldre, gjør ikke så mye når formen blir bedre og bedre, takket være blant annet hytta vår, området den ligger i, fantastisk natur og gleden over å nyte dette.