Sist oppdatert: 17.03.2013 19:35

En skoledag med ski på fjellet

TEKST: KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
BILDER: ELLEN SKRINDE ØVERBY
 

Torsdag 7. mars hadde skolen sin årlige skidag. Datoen ble fastsatt på planleggingsdagene i august, og da er det alltid spennende å se om det lar seg gjennomføre til den oppsatte planen. Er det nok snø? Hvordan er været, og hvordan er føret?
 

I år klaffet både snømengde, vær og føre. Det er mange år siden vi har hatt så fine forhold på en skidag! Det var riktignok veldig kaldt om morgenen, gradestokken viste et tosifret minustall, men sola varmet etter hvert, og det var så og si vindstille, så dette ordnet seg da vi først var i gang.
 

Vi tok buss til Søbekk og gikk til Søbekkdalen. Der fikk vi god hjelp av elever fra ungdomsskolen til å grave bålplass. Andre ungdomsskoleelever forberedte hopp, kuleløype og «skiskytterløype». Etter en god matpause rundt bålet, var elevene klare for aktiviteter. Elisabeth og «førerhunden» gav tilbud om å gå tur til Surtind, og jammen var det mange som hadde lyst til det! To av tredjeklassingene var til og med helt på toppen av fjellet og fikk skrevet navnet sitt i boka der!
 

Andre elever koste seg med aktivitetene som ungdomsskoleelevene hadde forberedt og var instruktører på. Flere av foreldrene hadde også tatt seg tid til å være med. Og Ellen var aktiv fotograf. Bare se her: