Sist oppdatert: 21.03.2013 17:45

6. klasse på Vassfaret Leirskole

TEKST: MIA, HEDDA, SILJE, MINA, LOES OG JULIE I 6. KLASSE
BILDER: 6. KLASSE OG VASSFARET LEIRSKOLE
                
  I uke 11 var 6. klasse fra Hedalen så heldige å få være med på Vassfaret leirskole. Det ble en minnerik uke med mange spennende opplevelser, morsomme utfordringer og ikke minst, nye vennskap.

Vi var seks spente elever som dro ned til Dharma Mountain på mandag for å være med på Vassfaret leirskole. Vi fikk en varm velkomst av elevene fra Risør og lederne på leirskolen. Så fikk vi servert god middag. På kvelden gikk vi ned til lavvoen, og der fortalte Geir Stillingen spennende historier av Mikkjel Fønhus.
   

Historier og fortellinger i lavvoen

Med et nydelig bål!

På tirsdag hadde vi teori om fjellsikring. Etterpå gikk vi ut og prøvde noe av det vi hadde lært, blant annet tåkegang. I tillegg hadde vi det morsomt med skileik og bålkonkurranse. På kvelden hadde elevene fra Risør ansvaret for underholdningen.


Skileik

Silje gjorde Hedalen stolt!

Klare for skitur

På onsdag våknet vi opp, og alle var klare til snøhulegraving. Vi ble kjørt med buss og stoppet på skolen for å hente 7. klasse på vei opp til Søbekkseter. Derfra gikk vi på ski til Svartvikfjellet og fant en fin snøskavl.

Det var tungt arbeid, og vi hadde nok ikke greid det om vi ikke hadde fått hjelp fra de sterke 7.-klassingene. Så stor takk til dere for at vi fikk så fine overnattingshuler!


Klare for snøhulegraving

Her går det unna!

Action!
På kvelden hadde vi ansvaret for underholdningen, og etterpå dro vi opp for å overnatte i snøhulene. Hildegunn Killi og Torgeir Kulterud var med oss. Takk til dere!

Det var –15 grader og en klar og fin stjernehimmel da vi gikk fra Søbekkseter, og vi var spente på hvordan natten ville bli. Ingen av oss hadde overnattet i snøhule tidligere, men vi var enige om å ikke la denne sjansen gå fra oss. Og det er vi veldig glade for! Det ble virkelig en opplevelse for livet.

Vi fordelte oss i to huler og fikk tettet inngangen bra, så det ble fin temperatur i hulen.

Da klokken passerte midnatt, sang vi bursdagssang for vår kjære Loes. Hun kan anbefale bursdagsfeiring i snøhule! På morgen våknet vi opp til en nydelig soloppgang. Så pakket vi sammen og dro ned for å spise frokost på leirskolen.


På vei til snøhulene.
Ingen vet hva natten vil bringe.

Etter en minnefull natt
 våkna vi opp til en nydelig soloppgang!


God morgen, Silje!


Klar for hjemreise

Videre utover dagen hadde vi først en guiding i stavkirka, så en fantastisk langtur på ski, i strålende vær. På kvelden hadde Anne Ingunn Grønhaug og Grete Østerås avslutning med underholdning. Alle elevene fikk hvert sitt Vassfardiplom.


Etterpå får vi omvisning i kirken


Så ble det en lang og fin skitur!


 

Fredag måtte vi pakke, rydde og vaske hytta. Det ble en tårevåt avskjed med elevene fra Risør, men vi har lovet hverandre å holde kontakten!

Vi har hatt en fantastisk uke på Vassfaret leirskole! Takk til alle som gjorde det mulig for oss å være med denne uken. Da vil vi gjerne trekke frem at dette var et samarbeid mellom Vassfaret leirskole, Dharma Mountain, Hedalsfjella og Sør-Aurdal kommune. Spesiell stor takk til Anne Ingunn Grønhaug og Geir Stillingen – dere er fantastiske turledere!

Og takk til vår superkule lærer Guro Katinka Storteig for at du ordnet slik at vi fikk være med på leirskolen!


Tusen takk for en fin leirskoleuke!

Og takk til Anne Ingunn Grønhaug
og Geir Stillingen.