Sist oppdatert: 24.03.2013 20:23

Løypelagskonserten blåste påsken i gang

TEKST: LINE WERMUNDSEN MORK
BILDER: LINE WERMUNDSEN MORK OG HELGE NORDBY
 

Det er mye som er særegent for Hedalen, og bygda er ganske sikkert alene i verden om å arrangere løypelagskonsert!  For sjette året på rad har Arne Heimestøl sørget for at det ble konsert første lørdag i påska

 

Nye deltagere i år var Hedalen musikk-korps, som sørget for å blåse påsken skikkelig i gang.
 

 

Olaf Ødegaard ledet som tidligere arrangementet med stødig hånd, og han kunne konstatere at det var noen ledige ståplasser. Alle stoler var besatt,  og Helga Perlestenbakken, ansvarlig for økonomien og mye annet rundt konserten, melder at det ble solgt 160 billetter. Det betyr at konserten innbragte et rekordbeløp på over 25 tusen kroner til løypelaget!

 

Nytt innslag i år var også filmen fra løypene, minutt for minutt. Helge Nordby hadde utstyrt løypemaskinen med kamera, og slik kunne vakker sang og musikk ledsages av flotte bilder fra Hedalsfjella. Vi rakk en tur opp på Seterknatten og rundt fjellet, fram til Høgdefjell kom vi også. Mer rakk vi ikke ikke på knappe tre timer, løypenettet er rett og slett for stort.  Etter hvert blir nok filmen tilgjengelig for dem som måtte ønske å kjøpe den.

 

Caroline Brenden og Ingelinn Hausberg sang, både Abbas "I know him so well" og "Hellig, hellig, hellig". Dette illustrerer også noe om spennvidden i konserten.
 

 

Cato Skimten Storengen gav oss en smakebit fra Vassfarteaterets produksjon og benyttet samtidig anledningen til å invitere alle til åpningen av Fønhuskoia 22. juni.

 

 

Osvald Fossholm sviktet ikke i år heller selv om tidsskjemaet ble stramt.  Hans tolkning av  Sinatras "My Way" kom til å ledsage bildene fra Larsputten mellom Seterknatten og Surtind, så nå vet jeg hva jeg skal nynne på neste gang jeg går der!

 

"Trillebordet" fra Fledda var litt ustøtt i år, med bare to bein - men hadde valgt et desto stødigere innslag. Mens Helga spilte og Bjørn sang "Ski og nostalgi" nådde løypemaskinen og filmen toppen av Seterknatten.

 

 

Førkjer og Gubber i Kantorum bidro som alltid med flott og variert korsang, sammen og hver for seg. Det ligger mange timers øving bak en slik konsert,  og resultatet ble veldig bra. Anne-Margrete Wilter akkompagnerte på piano når hun ikke sang blant Førkjene. Akkompagnerte gjorde også Åsmund Wilter Erikson på bassgitar og Ola Øverby på trommer.

 

 

 


På vegne av løypelaget vil jeg benytte anledningen til å takke alle involverte, både på og bak scenen og på kjøkkenet, for nok en flott kveld og for et viktig økonomisk bidrag til løypelaget.