Sist oppdatert: 12.11.2013 06:48

Gapahuken på plass

TEKST: ANDERS HAUGEN
BILDER: GRO SKINNINGSRUD OG ANDERS HAUGEN
  Det hele begynte med at Inger Olea Digene var på 4H-landsleir i Rollag, hvor det var satt opp en hesteskoformet gapahuk. Hun ble veldig begeistret for denne og tok kontakt med Guttorm Tovsrud i Eggedal, som hadde laget denne. Tanken var å bygge en gapahuk så stor at den kunne få plass til alle medlemmene.

Guttorm laget et prisoverslag som ble brukt som grunnlag for søknad om støtte til Sparebankstiftelsen. Klubben fikk tildelt kr 80 000,-! Se dette oppslaget.

Hvor skulle så gapahuken plasseres? Etter en del diskusjoner i styret ble det valgt ut ei flott tomt i nordenden av Bergstjern. Ca. 250 m nedenfor vegen til Berge. En stor takk til grunneier Kjell Harald og Gunn Bjørgan som var så positive!

Sør-Aurdal kommune var raske til å godkjenne søknaden om oppføring av gapahuk.

Tomta måtte planeres, og adkomstvei bygges. Tusen takk til Øyvind Jordet for en flott jobb! Tor-Ola Skogstad og Anders Haugen sørget for at stabbesteiner og pukk kom på plass. En takk også til Thomas Maskin AS som sponsa pukken!

Montering av gapahuken ble bestemt til fredagen før høstfesten. Tusen takk også til Valdres Tømmer AS og Svein Brager som frakta hele byggesettet på 6,5 tonn fra Eggedal til Bergstjern helt gratis!

Fredag 25. oktober kom Guttorm Tovsrud og hjelpemann oppover. Anders stilte med traktor og henger, og i løpet av dagen kom råbygget opp (uten bruk av en eneste spiker).

Lørdagen etter var det medlemsdugnad for å legge rupanel på taket og kle veggene med villmarkspanel.

Neste steg er å legge Proten-membran på taket. Tor-Einar Fekjær har forhandlet fram veldig gode priser på dette. Han vil også sørge for legging av membran med det aller første. Til våren skal taket fylles med flis.

To bålpanner skal også settes opp med det første. Dette er en stor gapahuk i stavlaft, med plass til maksimalt 80 personer. Den vil være åpen for alle turglade sommer som vinter. Hedalen Idrettslag vil legge skiløypa i området innom gapahuken.

Vi håper at mange vil benytte seg av det nye tilbudet. Her er det flott å ta en rast. Det er lunt og trivelig både sommer og vinter.