Sist oppdatert: 13.11.2013 06:48

Soppkurs

MARIT AASLIE BRENDEN
  Hedalen jeger- og fiskerforening arrangerte soppkurs 22. september. Tone Kjensrud ga ni motiverte deltakere en grundig og inspirerende gjennomgang av både spiselig og giftig sopp som vi kan finne i Hedalen.

Kurset startet med en tur ut i terrenget for å gjøre oss kjent med sopplokaliteter, og hvordan vi skal behandle soppen vi plukker fra skog til bord.

Tone hadde på forhånd plukket inn mange eksempler på matsopp og giftsopp. Vi kunne dermed studere soppen både ved syn og lukt. Til slutt ble de mest vanlige (og beste!) matsoppene vi har, tilberedt, og alle fikk smake herlighetene.

Sopp er en ressurs på linje med bær, men på grunn av liten kunnskap og absolutt ingen rom for prøving og feiling, blir det meste stående i skogen.

Det viktigste vi lærte, var nettopp det, - aldri ta sjansen på å spise sopp vi ikke er 100 % sikker på! Lær deg noen få sikre sopper som ikke kan forveksles med giftsopper og bli trygg på disse før repertoaret utvides. Elgkjøttet får garantert følge av kantareller, traktkanta-reller og/eller piggsopp heretter!


Tilbereding


Traktkantareller


Venter på smaksprøver


Tone forteller.