Hedalen jeger- og fiskerforening arrangerte
soppkurs 22. september. Tone Kjensrud ga ni motiverte deltakere en grundig
og inspirerende gjennomgang av både spiselig og giftig sopp som vi kan finne
i Hedalen. Kurset startet med en
tur ut i terrenget for å gjøre oss kjent med sopplokaliteter, og hvordan vi
skal behandle soppen vi plukker fra skog til bord.
Tone hadde på forhånd plukket inn mange
eksempler på matsopp og giftsopp. Vi kunne dermed studere soppen både ved
syn og lukt. Til slutt ble de mest vanlige (og beste!) matsoppene vi har,
tilberedt, og alle fikk smake herlighetene.
Sopp er en ressurs på linje med bær,
men på grunn av liten kunnskap og absolutt ingen rom for prøving og feiling,
blir det meste stående i skogen.
Det viktigste vi lærte, var nettopp det, - aldri ta sjansen på å spise
sopp vi ikke er 100 % sikker på! Lær deg noen få sikre sopper som ikke kan
forveksles med giftsopper og bli trygg på disse før repertoaret utvides. Elgkjøttet
får garantert følge av kantareller, traktkanta-reller og/eller piggsopp
heretter!
|