Sist oppdatert: 21.10.2013 21:57

Søsknene Hemsing gjestet Hedalen

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN OG ARNE HEIMESTØL
  Rundt 400 tilhørere fikk med seg en unik konsertopplevelse i Hedalen stavkirke søndag ettermiddag/kveld.

Søstrene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing kom rett fra konserter i Sibir og skal til uka til Tyskland. Broren Andris var også med, og vi fikk høre alt fra lokal folkemusikk på hardingfele til krevende verker av Sergej Prokofiev, Wolfgang Amadeus Mozart og Georg Friedrich Händel – framført på fiolin og bratsj. Sjangerspennet var altså stort. Stor var også intensiteten i musikken som ble framført – alt fra det vare og knapt hørbare til det energiske og dramatiske var representert.

Vi fikk med oss den første av de to konsertene og registrerte at dette var en anledning mange tilreisende ville ha med seg. To ekstranummer måtte til før søsknene Hemsing kunne ta en velfortjent pause før konsert nummer to.

 

Det hører med til sjeldenhetene at det blir framført musikk på så høyt nivå i stavkirka vår.


Eldbjørg og Ragnhild


Andris på hardingfele

Leder av jubileumskomiteen, Elling Fekjær, lot seg begeistre. Han rettet en spesiell takk til mor Bente Hemsing som hadde bidratt til at det ble mulig å ha to slike konserter i jubileumsåret.


 
Trygve Bolstad, som spiller hardingfele, har vært én av lærerne for Hemsing-søsknene. Oda Holte Strømmen i forgrunnen kom til konserten fra Nes og har nettopp begynt opplæring på hardingfele.

– Jeg blir skikkelig imponert sier Trygve Bolstad etter konserten han fikk være med på.


 
På siste konsert var ektemannen til Ragnhild, Hallgrim Hansegård, også til stede.