Sist oppdatert: 23.10.2013 23:50

Valdres Brass Band best på Otta

ERIK TUVENG
  Etter intense øvinger de siste ukene, kom endelig belønningen. Valdres Brass Band vant brassavdelingen i helgens Korpscup Otta foran Lismarka/Mesnali og Rudsbygd Brass.

Korpset oppnådde høyeste poengsum denne kvelden, uansett kategori, 98 av 100 poeng for fremførelse, og 9 for programvalg.

I tillegg stakk vår eminente principal Kaja Funder Idstad av med solistprisen. Hennes vakre fremføring av Rusalkas sang til månen trollbandt både dommere og publikum i Otta kulturhus.

 
VBB solist Kaja Funder Idstad omkranset av stolte medmusikanter

Dommerne Michael Antrobus og Elisabeth Fossan var fulle av lovord. Både korpset som helhet, og solister fikk strålende tilbakemeldinger.
Korpsets dirigent, Morten Fagerjord, har jobbet hardt inn mot denne konkurransen, og sammen med musikerne har vi nok en gang funnet frem til godfølelsen og tryggheten inn mot en konkurranse. Dette gjenspeiler seg i fremføringene, og korpset medlemmer tok scenen med godt humør og masse spilleglede, i de snaue 20 minuttene vi hadde til rådighet.
Også Røn Musikklag deltok på konkurransen med en flott 5. plass, så korpsmiljøet i Valdres har virkelig vist seg frem i Gudbrandsdalen denne helgen.

Reslutatliste brass 2013 

Korpsnavn

Utførelse

Prog.-valg

Sum poeng

Valdres Brass

98

9

107

Lismarka/Mesnali Brass

96

9

105

Rudsbygd Brass

94

9

103

Saksumdal Musikkforening

87

7

94

Røn Musikklag

86

7

93

Lalm Musikkforening

84

6

90

Torpa Bygdebrass

83

6

89

       

Solistprisen:  Kaja Funder Idstad, Bbkornett,  Valdres Brass


Hedølingene markerer seg i Valdres Brass Band.