Sist oppdatert: 04.10.2013 00:16

Vassfartur

OLAF ØDEGAARD
  Det har lenge vært en tradisjon at Lions Club Vassfaret hver vår har invitert alle 6.-klassene med på tur gjennom Vassfaret. Nå har klubben også gjennomført en tur på høsten, men denne gangen var klassetrinnet adskillig høgere, dvs. fra 70 til over 90 år.

Turen var nå lagt til øvre del av Vassfaret, nærmere bestemt til Fønhuskoia ved Strøen. Dagen var fredag den 20. september. Været var upåklagelig med sol og blå himmel, blikkstille på Strøen og varmt i hytteveggen.

Første post på programmet var kaffe, med nybakt kringle og formkake attåt.

Litt informasjon om Fønhuskoia hørte selvsagt med, og en prat om Vassfaret og livet der. De fleste har jo kjennskap til Vassfaret, og gode minner fra gamle dager i dette sagnomsuste dalføret var nok blant samtaleemnene denne dagen.

Etter ei god økt ute i godværet, kunne dagens kjøkkensjef Ole Gjerdalen by på kjempegod rømmegraut og spekemat. Livlig prat og gode historier prega stemningen rundt matbordet. Tida flyr fort i godt selskap, og utpå ettermiddagen var en utrolig fin høstdag i Vassfaret over for de 21 inviterte gjestene og de 7 lionsmedlemmene.

Lionsklubben skulle gjerne ha invitert mange flere med på denne turen, men mener at dette er et passende antall for en vellykket tur. Vi regner med at denne høstturen vil bli en tradisjon i likhet med vårturen for skoleklassene.

Skoleturen har vært en tradisjon i 35 år, så skal vi følge opp dette, vil nok alle i rette aldersgruppen både på Nes, Begnadalen og Hedalen, bli invitert på høsttur til Vassfaret etter hvert. Ingen vil bli glemt!

Til alle deltakere på årets høsttur, takk for turen!